Η Square Enix εναντίον πειρατών με τη βοήθεια της Valve

Πριν λίγο καιρό, μια πρώιμη έκδοση του πολυαναμενόμενου Deus Ex: Human Revolution βρήκε το δρόμο της προς τα δημοφιλέστερα… στέκια “πειρατών” στο Internet. Φυσικά, η Square Enix, εκδότρια του παιχνιδιού, έφαγε μια μικρή… “φρικούλα”, αφού όχι μόνο το παιχνίδι είχε διαρρεύσει μήνες πριν την κυκλοφορία του μα, επιπλέον, ήταν μια έκδοση που είχε γίνει διαθέσιμη σε πολύ κλειστό κύκλο ατόμων μέσα από το Steam, το σύστημα “διάθεσης περιεχόμενου” της Valve.

Ακριβώς όπως το γνωστότερο σε περισσότερους “κανάλι developers” του Chrome Browser, έτσι και το Steam της Valve διαθέτει κάτι παραπλήσιο, ένα “κανάλι για προνομιούχους” που εργάζονται στη “βιομηχανία” του gaming, π.χ. ως δημοσιογράφοι σε σχετικά έντυπα. Η έκδοση του Deus Ex: Human Revolution που διέρρευσε ήταν μια πολύ περιορισμένη, προβληματική, πρώιμη έκδοση του τίτλου, που πιθανότατα είχε διατεθεί μέσα από αυτό το “κανάλι”. Πώς;

Μια ομάδα hackers κατάφεραν να αποκτήσουν τα στοιχεία login ενός Ιταλού συντάκτη που είχε πρόσβαση στο “κανάλι”. Μέσω αυτού, “τσίμπησαν” τον κώδικα του παιχνιδιού και… Μάλλον τα υπόλοιπα εννοούνται. Η ίδια η Valve ανέφερε πως έχει στοιχεία για τους hackers, μα δεν μπορεί να τα δημοσιοποιήσει, ούτε να τα διαθέσει στη Square Enix, λόγω των περιορισμών που ορίζει το καταστατικό της σχετικά με “το απόρρητο των στοιχείων των πελατών της”. Εκτός, βέβαια, αν η Square Enix είχε να της παρουσιάσει ένα ενταλματάκι, που να μπορεί να “σπάσει” τους κανόνες του καταστατικού της Valve.

Και αυτό ακριβώς έγινε.

Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες, η Square Enix σύντομα θα έχει στα χέρια της περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτούς που “της έφαγαν” το Deus Ex. Και αναμένεται οι κατηγορίες προς κάθε υπεύθυνο θα είναι αρκετά αυστηρές, αφού οι πράξεις τους συνδυάζουν κακόβουλη πρόθεση, hacking και πειρατεία.

Source:

Valve says that it has a lot more information on those responsible than it’s released thus far, but also says it’s unable to give that information to Square Enix (courtesy of its privacy policy) unless the publisher can present them with a subpoena.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.