“Έφυγε” και το Dragon Age 2 από το Steam

Πριν περίπου ένα μήνα το Crysis 2 της Electronic Arts είχε “εκδιωχθεί” από το Steam, το σύστημα διάθεσης “περιεχόμενου” της Valve, για απροσδιόριστους λόγους. Η ίδια η Electronic Arts είχε αναφέρει πως το πρόβλημα είχε να κάνει με το “πρόσθετο περιεχόμενο” του τίτλου. Μια συμφωνία της Electronic Arts για το πώς θα διαδιδόταν αυτό έρχόταν σε αντίθεση με τους κανόνες του Steam, και έτσι, ο τίτλος αφαιρέθηκε από την υπηρεσία. Τώρα, συνέβη το ίδιο με το Dragon Age 2, και ένα σενάριο για το “γιατί” μάλλον είναι το πιο πιθανό.

Υπαίτιος και αυτή τη φορά, το DLC, το “πρόσθετο περιεχόμενο” για τον τίτλο, και ο λόγος ίσως είναι πως μπορούσε κανείς να το αγοράσει απευθείας “μέσα από το Dragon Age 2”. Με άλλα λόγια, δεν χρειαζόταν η ίδια η πλατφόρμα του Steam για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε, για παράδειγμα, στην Electronic Arts να έχει απόλυτο έλεγχο στο κόστος του DLC, να πουλά ακόμη περισσότερο πρόσθετο περιεχόμενο κ.λπ., ουσιαστικά “παρακάμπτοντας” την ίδια την πλατφόρμα του Steam και τους κανόνες της. Και, φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό από τη Valve – που θέλει να έχει απόλυτο έλεγχο του Steam, τόσο διότι απλά… τη συμφέρει, όσο και για να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του.

Αν και η Electronic Arts προέβη στην κλασσική… “κλαψιάρικη” ανακοίνωση πως “Το Steam έχει πολύ περιοριστικούς κανόνες, άλλα δίκτυα δεν έχουν τέτοιους, μπλα-μπλα-μπλα”, “ξεχνώντας” διακριτικά πως το App Store της Apple έχει πολύ πιο αυστηρούς και περιοριστικούς κανόνες, δήλωσε πως ελπίζει “να τα βρει” με τη Valve ώστε οι τίτλοι της να συνεχίσουν να διατίθενται μέσω του Steam.

Απλή πρόταση προς την Electronic Arts: αντί να προσπαθείς “να τα βρεις”, μήπως να σταματούσες τις προσπάθειες να… “χακέψεις” το “κατεστημένο” για δικό σου όφελος; Για κάτι τέτοια κατηγορείτε τους πειρατές και όσους παίζουν εκείνα, τα ποταπά, τα πως-τα-λέτε, τα “μεταχειρισμένα”…

Source:

It’s believed that due to the expansion being purchasable from within the game, and not the Steam client, that lead to Valve dropping the game completely. Dragon Age: Origins is still available, however.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.