Το iPhone του 2012 θα φορτίζεται χωρίς καλώδια

Η Apple θέλει και πάλι να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας, παρουσιάζοντας το πρώτο κινητό που θα φορτίζεται χωρίς καλώδια, σε αποστάσεις αρκετών μέτρων.
Η εταιρεία του Steve Jobs φαίνεται ότι συνεργάζεται με την WoTricity, η οποία αναπτύσσει έναν καινούριο τρόπο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος σε κοντινές αποστάσεις, και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση ηλεκτρονικών μικροσυσκευών.

Η τεχνολογία αυτή, που βασίζεται σε ερευνητική δουλειά των εργαστηρίων του MIT, επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα μέθοδο φόρτισης με επαγωγικό ρεύμα, ο οποίος έχει αρκετά μειονεκτήματα, κυρίως την εμβέλεια, που περιορίζεται σε ελάχιστα εκατοστά, αλλά και της αδυναμίας να παράσχει μεγάλες ποσότητες ρεύματος χωρίς να προκληθεί υπερθέρμανση. Αυτός ο τρόπος φόρτισης έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε διάφορα συστήματα φόρτισης, μεταξύ των οποίων και εκείνου του smartphone Palm Pre, το οποίο δεν είχε εμπορική επιτυχία.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η εταιρεία WiTricity, στα πλαίσια των γνωστών παρουσιάσεων TED, το 2009.

Source:

A 2007 startup company called WiTricity, however, has been working on some significant advances in wireless electricity that has gotten the attention of much of the industry including Apple. WiTricity is based on the research from MIT’s labs where scientists showed a new method for transferring larger amounts of power wirelessly over more practical distances (up to a couple of meters) than traditional induction.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.