Ξεπέρασαν τις 25.000 εφαρμογές τα Windows Phone

Η επιθετική πολιτική της Microsoft όσον αφορά στην προώθηση των Windows Phone σε developers φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, αφού εκεί που μόλις πριν λίγες εβδομάδες το Windows Phone Marketplace, το δικτυακό κατάστημα (αντίστοιχο των App Store της Apple και Android Market της Google) όπου φιλοξενείται το λογισμικό, τα παιχνίδια και οι μικρο-εφαρμογές για αυτά, σχεδόν μετρούσε… στα δάχτυλα το τι είχε να επιδείξει, σήμερα ξεπέρασε και επίσημα τις 25.000 καταχωρήσεις!

Σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη Microsoft, και ξαφνικά τα Windows Phone δείχνουν πιο… δελεαστικά ως επιλογή – αφού θα έχει, πια, “κάτι να τρέξει” σε αυτά κάθε επίδοξος αγοραστής μιας συσκευής με το συγκεκριμένο λειτουργικό.

Η ίδια η Microsoft προβάλλει ως βασικό χαρακτηριστικό του “δικού της app store” την ποιότητα, σε αντίθεση με την ποσότητα. Ακριβώς για αυτό έχει, για παράδειγμα, επιβάλλει κανόνες φιλτραρίσματος που εμποδίζουν τους developers από το να… πνίγουν το Windows Phone Marketplace με “παρόμοιες” εφαρμογές. Έτσι, φαινόμενα όπως αυτά των “wallpapers-που-χαρακτηρίζονται-ως-apps” του Android, στην περίπτωση των Windows Phone, θεωρητικά τουλάχιστον, σπανίζουν.

Αν το Windows Phone Marketplace συνεχίζει να εξελίσσεται με τέτοιους ρυθμούς, δεν θα αργήσει να προσπεράσει τους ανταγωνιστές του – όσο και αν προηγούνται. Λέτε;

Source:

Previous waypoints have included 9,000 applications in early March, growing to over 18,000 when the new online Windows Phone Marketplace portal was announced in late May. Back in October, at the WP7 launch, there were a mere 1,000 titles to choose from; now, Microsoft claims it has over 40,000 registered Windows Phone developers, and sees on average 100 new apps submitted each day.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.