Έρχεται “επίσημος” Google eBook reader

Ένα νέο eBook reader σκοπεύει να διαθέσει η Google εντός του Ιουλίου -συγκεκριμένα, στις 17 του μήνα- που θα παρέχει εύκολη πρόσβαση στα εκατομμύρια τίτλων που διαθέτει η εταιρεία.

Η συσκευή ακούει στο όνομα iriver Story HD και φαίνεται να αποτελεί εξέλιξη του παλαιότερου Story eReader της iriver που είχε παρουσιαστεί το 2009. Από άποψη hardware δεν δείχνει να προσπαθεί να ανταγωνιστεί τα σύγχρονα tablets, αλλά αποκλειστικά τις παραπλήσιες συσκευές του είδους – και, κυρίως, το Nook. Έτσι, διαθέτει μονόχρωμη οθόνη υψηλής ευκρίνειας, καθώς και πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY – χρήσιμο για τη λήψη σημειώσεων.

Όπως επεσήμανε η Google, η συσκευή θα μπορεί να “διαβάζει” eBooks τόσο από τον “τοπικό” χώρο αποθήκευσης της όσο και μέσω σύνδεσης WiFi, χωρίς, όμως, να απαιτείται “κατέβασμα” του κάθε eBook σε αυτήν – με άλλα λόγια, το iriver Story HD θα παρέχει στα eBooks το αντίστοιχο του streaming των video που συναντώνται στο web, σε υπηρεσίες όπως το διάσημο YouTube.

Το κόστος της αναμένεται για την Αμερική γύρω στα $139,99, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ανακοίνωση για το πότε -και αν- θα διατεθεί αλλού.

Source:

Called the iriver Story HD, the e-book reader is designed to give users easy access to the 3 million free titles Google holds in addition to a few hundred thousand paid titles, with a price and design that is very similar to Amazon’s Kindle.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.