Τέλος υποστήριξης για τα Windows Vista SP1

Πολλοί είχαν πει πως “τα Windows Vista είναι τα… Windows Me Version 2”, με τη συγκεκριμένη έκδοση να έχει προκαλέσει ουκ ολίγους πονοκεφάλους στους χρήστες της, με πολλούς να τη… μισούν θανάσιμα και να την απεχθάνονται με μανία. Έτσι, ενώ τα Windows XP συνέχιζαν και συνέχιζαν, τα Windows Vista ήταν εξαρχής “dead in the water”, “ψόφια” όπως θα έλεγε εν συντομία ο λαός μας. Και η Microsoft, αφού το χώνεψε, ξεκαθάρισε πως δεν θα τα υποστήριζε και για πολύ καιρό μετά την κυκλοφορία τους. Έτσι, τώρα έφτασε η στιγμή του επίσημου τερματισμού της όποιας υποστήριξης και για τα Vista SP1.

Η ίδια η Microsoft προτείνει στους κατόχους Windows Vista είτε να αναβαθμίσουν στο Service Pack 2 μέσω του Windows Update -έκδοση που ακόμη υποστηρίζεται, έστω, για λίγο- ή να προβούν ευθύς αμέσως σε μια αναβάθμιση στα νέα Windows 7, που θεωρούνται από τους περισσότερους αλλά και την ίδια “η καλύτερη έκδοση των Windows μέχρι σήμερα”. Καιρός για αναβάθμιση λοιπόν, τουλάχιστον, για τους λίγους που για κάποιον… απροσδιόριστο λόγο έχουν μείνει στα Windows Vista.

Ody's thoughts

Οφείλω να ξεκαθαρίσω πως, αντίθετα με την πλειοψηφία του κόσμου, θεωρώ μεν τα Windows 7 πολύ καλύτερα από τα Vista, αλλά, ταυτόχρονα, πολύ χειρότερα από πολλές απόψεις από τα Windows XP. Το “γιατί” είναι… μεγάλο θέμα συζήτησης, αλλά μπορεί να συνοψιστεί στο ότι “κάνουν ό,τι και τα XP, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, χειρότερα” – με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θέλεις να παίξεις παιχνίδια; Μεγαλύτερες απαιτήσεις σε μνήμη και επεξεργαστική ισχύ. Ασυμβατότητες με παλαιότερους drivers σε συσκευές που ΑΚΟΜΗ πωλούνται αλλά δεν υποστηρίζονται πλήρως από αυτά (π.χ. κάρτες ήχου της Creative και ελεεινή υποστήριξη του πρότυπου EAX). Σημαντικά προβλήματα στο μοντέλο διαχείρισης driver που οδηγούν σε “παγώματα” Deffered Procedure Call. Χμμ… Μάλλον θα συνεχίσω σε άλλο post, στο κοντινό μέλλον..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.