Κυκλοφόρησε το CentOS 6.0 για i386 και x86_64

Το CentOS, μια “open” εκδοχή του “εμπορικού” Red Hat Linux, μόλις κυκλοφόρησε την 6η της έκδοση, “συγχρονίζοντας” τις κυκλοφορίες της με το “κανονικό” Red Hat Linux.

Αν είστε οπαδός του Linux και έχετε κουραστεί με το κυρίαρχο-στο-χώρο Ubuntu και όλες τις παρόμοιες διανομές που βασίζονται σε αυτό ή στην αρχική “πηγή” του, το Debian, τότε το CentOS είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση.

Ακολουθώντας διαφορετική λογική και προσέγγιση, το CentOS εξακολουθεί να δίνει προτεραιότητα στον… “κανονικό” χρήστη υπολογιστή, και όχι σε αυτόν που θα ήθελε το PC του να είναι… tablet, όπως κάνει τελευταίως η Canonical, δημιουργός του Ubuntu. Η δε μετάβαση του Ubuntu σε ένα νέο, πιο περιορισμένο (για την ώρα) desktop περιβάλλον, το Unity, έχει πείσει αρκετούς χρήστες να μεταπηδήσουν σε κάποια άλλη διανομή – και το CentOS είναι μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές. Μάλλον λοιπόν αξίζει της προσοχής σας.

Source:

We are pleased to announce the immediate availability of CentOS-6.0 for

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.