Αναβαθμίσεις και για τα Google Chromebooks

Δεν είναι μόνο τα νέα MacBook Air που θα υϊοθετήσουν νέους επεξεργαστές της Intel για να παράσχουν καλύτερες επιδόσεις: από ό,τι φαίνεται, το ίδιο θα συμβεί και με τα Chromebooks, τα notebooks που βασίζονται στο Chrome OS της Google. Σύμφωνα με πηγές των Digitimes, η Google σκοπεύει να αναβαθμίσει τα Chromebooks από τους τωρινούς τους Atom N570 επεξεργαστές στη σειρά Core i της Intel, παρέχοντας σημαντική αύξηση επιδόσεων – σκεφθείτε πως οι Atom είναι “φορητοί” επεξεργαστές, οι Core i απευθύνονται κυρίως στο desktop και σε laptops, όχι σε “netbooks χαμηλής κατανάλωσης”.

Το βασικό πρόβλημα, βέβαια, είναι πως τα Chromebooks παραμένουν υπερ-ακριβά για αυτό που προσφέρουν: με τα ίδια χρήματα μπορεί κανείς να αγοράσει ένα πληρέστερο “κανονικό laptop” που να κάνει τα ίδια και ακόμη περισσότερα. Έτσι, ακόμη και αν η Google “αυξήσει τις επιδόσεις τους” μέσω μιας αναβάθμισης όπως αυτή, θα πρέπει να παλέψει για να τα κάνει και μια πιο δελεαστική πρόταση στο κοινό – αρκετά δελεαστική ώστε να αξίζει να τα προτιμήσει έναντι ενός laptop. Εναλλακτικά, αφού από ρεαλιστικής άποψης αποτελούν ένα είδος “ενδιάμεσου” ανάμεσα σε desktop και laptop, θεωρούμε πως θα έπρεπε αντί να προσπαθεί να αυξήσει τις επιδόσεις τους, να βρει τρόπους να μειώσει το κόστος τους – ώστε ο επίδοξος αγοραστής να μπορεί να πάρει και αυτά μαζί με το desktop/laptop του.

Source:

Google plans to upgrade the Chromebook design from originally adopting Atom N570 processors to mainstream Core i series processors to significantly boost system performance, while strengthening the machine’s security. The plan has already received support from Intel with the company giving a 10-20% discount for related processor quotes, according to sources from notebook players.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.