Πέφτει, πέφτει και το Facebook

Σημαντική πτώση στον αριθμό μελλών του είδε το Facebook τον προηγούμενο μήνα, με εκατομμύρια χρήστες να φαίνονται σαν να τράπηκαν μαζικά σε φυγή!

Σύμφωνα δήλωση του Peter Schaar, European Commissioner for Data Protection, το Facebook άλλαξε το Confidential Data Policy Statement, δηλαδή, το “συμφωνητικό” του σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων των χρηστών που εγγράφονται σε αυτό, δίχως να τους ενημερώσει για τις αλλαγές. Αυτό είναι π.χ. αντίστοιχο του να γράφεσαι σε μια υπηρεσία που σου λέει πως “τα δεδομένα σου δεν θα αποκαλυφθούν ποτέ σε τρίτους” και, δυο ημέρες μετά, να βλέπεις το πρόσωπο σου σε αφίσες στους δρόμους, επειδή στο ενδιάμεσο το Facebook αποφάσισε “να αλλάξει πολιτική” και να τροποποιήσει το συμφωνητικό του σε “ό,τι μας δίνεις θα χρησιμοποιείται ελεύθερα για τη διαφήμιση πορνογραφικού υλικού και τη μαζική δολοφονία μωρών Κοάλα” δίχως να σε ενημερώσει.

Βαριέμαι…

Μια εναλλακτική εκδοχή για τη μαζική φυγή δίδεται από τον Graham Jones, ψυχολόγο με ειδίκευση στο social networking, που θεωρεί, απλά, πως ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ό,τι το online social networking είναι, απλά, βαρετό.

Ody's thoughts

Ποτέ δεν ασχολήθηκα φανατικά με τα social networks ακριβώς για αυτό το λόγο: τα θεωρώ βαρετά. Με περιστασιακές, λαμπρές εξαιρέσεις, που βρίσκουν τρόπο να τα εκμεταλλευτούν έξυπνα, τα social media κατακλύζονται από άτομα που θεωρούν αρκετά ενδιαφέρον για να το μοιραστούν μαζί μας το “ποιά βιτρίνα χαζεύουν αυτή τη στιγμή” και “πόσο λιγότερο τζατζίκι είχε το σημερινό σε σχέση με το χθεσινό σουβλάκι”. Να τονίσω πως τα παραδείγματα είναι τυχαία.

Η μαγεία των αριθμών

Για όποιον επιθυμεί νούμερα, τον προηγούμενο μήνα “έφυγαν” από το Facebook 6 εκατομμύρια χρήστες εξ’ Αμερικής, ρίχνοντας το συνολικό αριθμό χρηστών από το (ασύληπτο) 155,2 εκατομμύρια στο (εξίσου ασύληπτο) 149,4 εκατομμύρια. Πτώση παρουσιάστηκε και σε άλλες χώρες, με 1,52 χρήστες στον Καναδά να “την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια” και περίπου 100000 να φεύγουν από Νορβηγία και Ρωσία (έκαστη).

Source:

According to international mass-media, people have realized that the safety of their personal data is much more important than online social networking, and Facebook cannot guarantee that users’ confidential data is protected.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.