Νέα μεγάλη έρευνα για την Google

Για ακόμη μια φορά η Google βρίσκεται στο στόχαστρο της Federal Trade Commission, που την… “είχε ταλαιπωρήσει” και στο παρελθόν, κατά την εξαγορά διάφορων εταιρειών. Τώρα, η Google θα είναι και πάλι το θέμα μιας μεγάλης έρευνας, σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί αν η εταιρεία “πειράζει” τα αποτελέσματα των αναζητήσεων που παρουσιάζει για δικό της όφελος, ή των εταιρειών που συνεργάζονται μαζί της.

Και μπορεί η Google να έχει ως σλόγκαν το “να μην είσαι κακός”, αλλά, από την άλλη, τα προϊόντα της εμφανίζονται μόνιμα “στις πρώτες θέσεις” όταν κανείς αναζητά κάτι παραπλήσιο μέσα από τη δική της μηχανή αναζήτησης.

Source:

]The investigation will begin with a series of civil subpoenas that will be sent in the next few days, according to The Wall Street Journal. The FTC’s probe will include official requests of information from Google. Requests to other companies about their relationship with the search giant will likely come during the course of the investigation.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.