Κηρύχθηκε κυβερνοπόλεμος κατά όλων των κυβερνήσεων και των τραπεζών!

Μαθαίνουμε ότι οι hackers που ανήκουν στις ομάδες Lulzsec και Anonymous, κήρηξαν τον πόλεμο στο παγκόσμιο κατεστημένο, στις διεφθαρμένες κυβερνήσεις, στο τραπεζικό σύστημα και καλούν όσους διέπονται από επαναστατικό πνεύμα να προσχωρήσουν στις τάξεις τους και να αποκαλύψουν τις διεφθαρμένες πρακτικές τους και τα βρώμικα μυστικά τους.

Από την άλλη πλευρά, η φρασεολογία του μανιφέστου είναι εντελώς για τα
σίδερα: “κύριος στόχος μας είναι οι τράπεζες και άλλα υψηλόβαθμα
ιδρύματα. Αν προσπαθήσουν να λογοκρίνουν την πρόοδό μας, θα αφανίσουμε
τον λογοκριτή με κανονιοβολισμούς χρισμένους με αίμα από σαύρες”. Οι
κυβερνο-επαναστάτες καλούν για ενέργειες, όπως defacement κυβερνητικών
sites και εξάπλωση της λέξης “AntiSec” (Anti-Security), που είναι το συμβολικό όνομα αυτού του κινήματος. Στόχος του η διαβολή των συστημάτων ασφαλείας του κατεστημένου.

Δεν ξέρω πως βγήκε αυτό το μανιφέστο, ούτε ποιοί το συνέταξαν, πάντως προσωπικά μου φαίνεται ότι τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα. Δεν συμφωνώ καθόλου με τόσο αφοριστικές, απόλυτες και επιθετικές θέσεις, κατά δικαίων και αδίκων. Στο κλίμα της εποχής που θέλει τους λαούς να κινητοποιούνται κατά των πολιτικών και οικονομικών αυθαιρεσιών των κυβερνήσεων και της καθοδήγησης της οικονομίας από την απληστία των κερδοσκόπων, σίγουρα τέτοιες κινήσεις στην “κυβερνοσφαίρα” δεν φαίνονται ασύνδετες. Ωστόσο, όταν δίνεται το έναυσμα για γενικευμένο πόλεμο, τα πράγματα περιπλέκονται και στο μέσο μιας διένεξης μπορεί να βρεθούμε στη μέση εμείς, ο κόσμος που ζει μέσα στο υπάρχον σύστημα, με τα καλά και τα άσχημά του.

Είναι πολύ ρομαντικό να θεωρεί κανείς ότι εδώ έχουμε μια αντιπαράθεση μεταξύ των “Rebels” και της “Αυτοκρατορίας”, όπως γίνεται σε παραμύθια του τύπου Ο “Πόλεμος των Άστρων”, ο κόσμος μας δεν διέπεται από ένα μανιχαϊστικό μοντέλο, όπως τον χρωμάτισαν σκληροπηρυνικοί ηγέτες, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. Είναι ένα σύμπτωμα παρακμής του μηχανιστικού και υπερ-ορθολογιστικού τρόπου σκέψης του δυτικού πολιτισμού, ο οποίος πρέπει επιτέλους να μετασχηματιστεί σε κάτι διαφορετικό. Όσο λανθασμένη είναι η βάση του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος, άλλο τόσο στρεβλή και επικίνδυνη είναι η αντίληψη ότι δυναμιτίζω όποιον θεωρώ διεφθαρμένο, ανάλογα με τα προσωπικά μου πιστεύω. Δεν θέλω άλλους αυτόκλητους εκδικητές που αποφασίζουν να καθαρίσουν εξ ονόματος “του λαού”. Δεν θέλω κυβερνο-νταβατζήδες πάνω από το κεφάλι μου!

Source:

Lulzsec and Anonymous have just declared full open war against all governments, banks and big corporations in the world. They are calling all hackers in the world to unite. Their objective is to fully expose all corruption and dark secrets:

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.