Διαφημιστικά tweets στην Timeline μας από το Twitter

web
Tags: , ,

Το Twitter εξακολουθεί να πασχίζει να βρει τρόπους να έχει έσοδα, αφού όσο απίθανο και αν φαίνεται, μέχρι σήμερα εξακολουθεί να “μπαίνει μέσα” – έχετε δει εσείς να έχει πραγματικές “πηγές εσόδων” πέρα από τους επενδυτές του; Και αφού οι άνθρωποι έχουν, από ό,τι φαίνεται… κουραστεί, πια, να “ρίχνουν χρήμα” στην υπηρεσία δίχως να βλέπουν αντάλλαγμα, το Twitter αρχίζει να “επιταχύνει” τους ρυθμούς με τους οποίους προσπαθεί “να βγάλει τα προς το ζην”. Έτσι, μόνο, μπορεί να εξηγηθεί το ότι θα “χώσει” διαφημιστικά tweets στις δικές μας Timelines!

Για όποιον δεν το κατάλαβε, φαντασθείτε το ως εξής: μπαίνετε να δείτε το Twitter Feed του unregistered, απευθείας στο Twitter. Εκεί, λοιπόν, που παρουσιάζονται τα δικά μας tweets, ανάμεσα τους βλέπετε “Άτσα ντουλάπες ο Μπάμπης! Και σε καλές τιμές! Ευκαιρία λέμε!”… Μόνο που αυτό ΔΕΝ θα είναι ένα “δικό μας” tweet, αλλά ένα “διαφημιστικό”, που το Twitter θα έχει “χώσει ανάμεσα στα δικά μας”.

Το λογικό είναι πως τα συγκεκριμένα tweets θα συνοδεύονται από κάποια ένδειξη, για να φαίνεται σχετικά εύκολα πως “δεν είναι δικά μας” – π.χ. ένα πλαισιάκι που θα λέει “διαφήμιση”. Δυστυχώς, όμως, η… λογική σπανίζει στις μέρες μας, και έτσι τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Και, απο την άλλη, η πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι αρκετά “ψαγμένη” -πόσοι εξακολουθούν να προωθούν emails που “τους καταριούνται αν δεν τα στείλουν σε 5 φίλους” και να κάνουν κλικ σε διαφημιστικά “κέρδισες” στο Internet;- οπότε μάλλον αρκετοί θα τα θεωρούν “ένα ακόμη tweet του κολητού”.

Source:

Promoted tweets will start showing up in users’ timelines within the next 8 weeks, according to several sources who have been briefed on the matter.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.