Ο θάνατος του τωρινού εναλλακτικού Ultimate Peter Parker. Καλά, “του Spider-Man”.

Αν και η είδηση “παίζει” εδώ και ημέρες, ένα μήνυμα από τον Κωνσταντίνο με… έπεισε να την αναφέρω και εδώ: ο Peter Parker μας αφήνει χρόνους. Πεθαίνει. Γκάγκα (όχι lady), όβερ, δη έντ βρε παιδί μου. Και, για όσους δεν το γνωρίζουν, αυτός είναι ο “πραγματικός” χαρακτήρας του αγαπητού Spider-man, όταν δεν φορά το ολόσωμο γαλαζοκοκκινοποαραχνουλί κολάν του.

“Πώ-πω”, θα πει ο κολλημένος-με-τη-Marvel Βασίλης, “αυτό είναι σημαντικό! Μιλάμε για τον δεύτερο γνωστότερο υπερήρωα μετά τον Σούπαμαν!”, και, θεωρητικά, θα έχει δίκιο. Πρακτικά, όμως, ο συγκεκριμένος Spider-man δεν είναι ο “κανονικός”, αλλά “αυτός του Ultimate Universe της Marvel”. “Ε;” θα πούν όλοι πλην του κολλημένου-με-τη-Marvel Βασίλη…

Η Marvel είναι, ως γνωστόν, εταιρεία δημιουργίας και διάθεσης comics LTD Unlimited κ.λπ. κ.λπ. Κάποια στιγμή, το να ακολουθούν οι ιστορίες των χαρακτήρων της “μια λογική σειρά”, άρχισε να φαίνεται περιοριστικό σε κάποιους από τους πιο δημιουργικούς καλλιτέχνες της. “Και γιατί να είναι μπλε η στολή του Καπετάν-Αμέρικα;” μπορεί να ρώτησαν κάποιοι εξ’ αυτών. “Αν πέσει ένας αναίσθητος Hulk στο δάσος, και δεν βρίσκονται κοντά οι Fantastic Four να τον ακούσουν, θα έχει κάνει θόρυβο;” ίσως φιλοσόφησαν κάποιοι άλλοι εξ’ αυτών. Όπως και να έχει, αποφασίστηκε πως ναι μεν δεν γινόταν τη μια στιγμή να λες το ένα και την άλλη το άλλο, και έτσι, π.χ., να διαλυθεί το “σύμπαν” που είχε χτιστεί από τους μέχρι τότε τίτλους της Marvel, αλλά τίποτα δεν εμπόδιζε τη δημιουργία άλλων συμπάντων.

“Ε;”, θα ξαναπούν όλοι πλην του κολλημένου-με-τη-Marvel Βασίλη.

Έστω πως έχουμε το κανονικό σύμπαν, και σε αυτό ο Σούπερ-Λάκης, υπερήρωας με εκπληκτική τύχη που τρελαίνει τις γυναίκες, πέθανε καθώς έβγαινε από ένα κατάστημα με μια καφετιέρα, από ένα πιάνο που τον πλάκωσε. Ε, δεν γίνεται να πας στο επόμενο τεύχος και να τον δείξεις να βγαίνει από το σπίτι του αλώβητος, αγνοώντας ό,τι είχε συμβεί μόλις πριν μια εβδομάδα. Ολόκληρο πιάνο ήταν αυτό. Με ουρά.

Τι θα γινόταν, όμως, αν σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Σούπερ-Λάκης δεν είχε πάει να αγοράσει καφετιέρα; Χμμμ… Και έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε το… μπάχαλο με τα “διαφορετικά σύμπαντα” της Marvel. Στο ένα μας έχουν επισκεφτεί εξωγήινοι, στο άλλο όχι. Στο ένα οι υπερήρωες είναι ανεξάρτητες περιπτώσεις, στο άλλο “φακελωμένοι” από την κυβέρνηση και “πακεταρισμένοι” σε ομάδες. Κάπως έτσι.

Πίσω στο θέμα μας, λοιπόν, ο Spider-Man “που τα κακαρώνει” δεν είναι και ο… δημοφιλέστερος της παρέας, ούτε αυτός που εμείς στο Ελλάντα γνωρίσαμε στα παιδικά μας χρόνια (ο οποίος ήταν ο “Amazing”, αν δεν με απατά η μνήμη μου με τον Λατίνο Χουάν). Είναι ο “Ultimate” Spider-Man. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι και, κατ’ ανάγκη, “ο μοναδικός Spider-Man”. Η Marvel ήδη έχει παρουσιάσει “μελλοντικές εκδοχές του” εδώ και χρόνια, σε άλλες σειρές που τρέχουν, με άλλους χαρακτήρες να φορούν μια παραπλήσια στολή και να αναλαμβάνουν το ρόλο του. Το σωστό, λοιπόν, θα ήταν το συγκεκριμένο στόρυ, που ήδη έχει γίνει viral είδηση στο Internet, να χαρακτηριστεί ως “ο θάνατος του τωρινού εναλλακτικού Ultimate Peter Parker”.

Το “ψόφησε ο Spider-Man”, όμως, φαίνεται καλύτερο και πιο περιεκτικό. Right? ;-)

Source:

Spider-Man will die on Wednesday. We knew this was coming. After all, the tragedy that will unfold in Ultimate Comics Spider-Man No. 160 has been looming for a while now, even if it takes place in the Ultimate universe.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.