Το πρώτο hoverbike είναι γεγονός (;)

Ένα νέο προϊόν που ισχυρίζεται πως έχει πλήρως λειτουργικό στα χέρια του ένας Αυστραλός, ίσως -αν, όντως, είναι… πραγματικό- αλλάξει δραστικά τη ζωή μας μέσα στα επόμενα χρόνια. Μιλάμε για το… hoverbike, ακριβώς όπως λέμε “hovercraft”. Ναι, ναι, αυτό που όλοι οι geeks και οπαδοί της Επιστημονικής Φαντασίας ονειρεύονται εδώ και χρόνια. Μιλάμε για… Μιλάμε για αυτό:

Σύμφωνα με το δημιουργό του, το συγκεκριμένο όχημα -που όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, δεν είναι πολύπλοκο από άποψη σχεδίασης- είναι ήδη έτοιμο και λειτουργικό. Έχει κατασκευαστεί από τον ίδιο, μετά από περίπου 2 χρόνια εξαντλητικής δουλειάς στο… γκαράζ του σπιτιού του, με budget της τάξης των $200-$300 (Δολάρια Αυστραλίας). Και τώρα… Τώρα πετάει.

Οι πρώτες δοκιμές είναι πολύ συγκρατημένες, και οι δημιουργοί του δεν “το έχουν πάει βόλτα” ούτε σε μεγάλη απόσταση, ούτε σε μεγάλο ύψος. Για την ακρίβεια, μάλλον “δεν το έχουν πάει πουθενά”, αφού ακόμη και αν δεν είναι απάτη, στις φωτογραφίες που απεικονίζεται να αιωρείται, είναι… δεμμένο στο έδαφος – ίσως… “φοβόντουσαν μην τους φύγει”! Με ή χωρίς τον αναβάτη. Το ποιό θα ήταν το χειρότερο, δεν το γνωρίζουμε.

Ody's thoughts

Nα ξεκαθαρίσω πως δεν έχω γνώσεις αεροναυπηγικής, και η επαφή μου με τα αεροπλάνα περιορίζεται στο Afterburner και σε κάποια ταξίδια. Ως επιβάτης. Το διευκρινίζουμε και αυτό, για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε παρεξήγηση – όχι, ούτε πιλότος ήμουν, Μπάμπη, ούτε αεροσυνοδός. Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο hoverbike δεν μου φαίνεται απίθανο – συνήθως, οι απλές προσεγγίσεις είναι και οι πιο επιτυχημένες. Αν οι μηχανές του είναι αρκετά δυνατές ώστε να παράσχουν αρκετή ώθηση μέσω των ελίκων… Γιατί όχι; Οι ίδιοι οι έλικες μου φαίνονται κάπως μικροί, αλλά, όπως είπα, “δεν έχω γνώσεις αεροναυπηγικής”. Να, εκεί, στην αρχή αυτού του πλαισίου το είπα… :-)

Για την ώρα, το project ψάχνει για χρηματοδότες. Κάτι λέγεται, πως κάποια κομμάτια θα αρχίσουν να πωλούνται σήμερα, σε λογικότατο (αν λειτουργεί, όχι να το πάρεις για διακοσμητικό κήπου) κόστος, γύρω στα $40.000 (Αυστραλίας, οφείλουμε να θυμήσουμε). Οι πρώτοι “ιπτάμενοι” θα πληρώσουν το… προνόμιο της “πρωτιάς”, μέχρι το κόστος να πέσει.

ΑΝ, και είναι μεγάλο το “αν”, αλλά όχι απίθανο, ΑΝ, λοιπόν, το hoverbike όντως λειτουργεί όπως υπόσχεται… Φαντασθείτε πώς μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα μας! Το όποιο… μποτιλιάρισμα τώρα θα γίνεται και… κάθετα! Η μετακίνηση σπίτι-γραφείο θα γίνεται σε χρόνο dt (αφού δεν θα έχεις στροφές, παρακάμψεις, κίνηση, “μια άνετη ευθεία”). Αν μένεις κοντά στον τελευταίο όροφο, τσούπ, παρκάρεις στην ταράτσα και… έφτασες! Να συνεχίσω, ή σας έπεισα;

Όσο για τις “απαιτήσεις” του, βάρος του… ιππέα μέχρι 130 κιλά, και καβάτζα ένα-δυο… αλεξίπτωτα. Αυτά είναι, really! Και γρήγορα, να πάρουμε στα γρήγορα από ένα όσο προλαβαίνουμε να εκμεταλλευτούμε το ότι δεν υπάρχουν ακόμη νόμοι για αυτό, και δεν γνωρίζει ποιός θα πρέπει να μας σταματήσει! Η τροχαία; Χα! Δεν έχει καν τροχούς! Φύγαμε!

Info

Μπορείτε να το βρείτε εδώ. Ετοιμάστε τα πορτοφόλια!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.