Καφές στα Starbucks; πληρώστε με το Android κινητό σας!

undefinedΠολύς ντόρος γίνεται τελευταία με τους αισθητήρες NFC και τη χρησιμότητά τους ως εργαλείο ηλεκτρονικών συναλλαγών για λιανικές αγορές με το κινητό. Κάποιοι πάντως αμφισβητούν την πρακτική χρησιμότητα αυτής της τεχνολογίας, όπως οι υπέυθυνοι των Starbucks στις ΗΠΑ, που έχουν αναπτύξει εφαρμογές για κινητά iPhone, BlackBerry και Android, και με τις οποίες μπορεί κανείς να αγοράσει καφέ και εδέσματα από το καφέ, χωρίς να χρειάζεται κάποιο προηγμένο σύστημα όπως το NFC: η παραγγελία σχηματίζεται στην οθόνη του κινητού από τον πελάτη, και εν συνεχεία εμφανίζεται ένα barcode που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παραγγελία. Το barcode σαρώνεται από έναν τυπικό barcode scanner που διαθέτουν όλα τα καταστήματα και η χρέωση γίνεται μέσω του λογαριασμού κάρτας που έχει ορίσει ο πελάτης. Μάλιστα υπάρχει πρόγραμμα “επιβράβευσης” σε συνεργασία με συγκεκριμένες κάρτες, έτσι ώστε ο πελάτης να μπορεί να εξαργυρώνει πόντους με αντάλλαγμα προϊόντα από τα Starbucks. Έτσι απλά.
Ωραία συστήματα που διευκολύνουν τις καθημερινές μας συναλλαγές. Το φαντάζομαι να εφαρμόζεται στην Πίτα του Παππού, έτσι για να μπούμε στο κλίμα της ελληνικής γαστρονομικής… παλέτας! Πιτόγυρο διπλό και Android apps. Απςςςςςςςςςςς τεχνολογία!

Source:

Starbucks has felt the caffeine buzz from its bar code-based mobile payment app for the iPhone and BlackBerry smartphones for several months. Beginning Wednesday, the app will be extended to include the Android platform.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.