Ιπτάμενες ολλανδικές φριτέζες

Όχι, δεν έχω πιει και δεν είμαι υπό την επήρεια ναρκωτικών, ούτε πάλι βλέπω τηγανητές πατάτες στον ουρανό (παρότι με έχει τσακίσει η πείνα…). Μιλάω για την απόφαση της γνωστής αεροπορικής εταιρείας KLM να βάζει στα καύσιμα των αεροσκαφών της, μισό-μισό κηροζίνη και… τηγανόλαδο που έχει ξεμείνει και πλέον δεν θα πετάγεται αλλά θα χρησιμοποιείται και αυτό ως καύσιμο! Αν και οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν για την ασφάλεια του συγκεκριμένου βιοκαυσίμου, διατηρώ κάποιες (έστω και ενστικτώδεις) επιφυλάξεις. Δεν θα ήθελα να γίνω κι εγώ ιπτάμενος, τηγανητός επιβάτης!

Source:

H μεγάλη ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει βιοκαύσιμο που παράγεται από τηγανόλαδο σε 200 εμπορικές πτήσεις ανάμεσα στο Παρίσι και το Άμστερνταμ, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.