Το Battlefield 3 θα τρέχει στις κονσόλες “στα μισά FPS” σε σχέση με το Modern Warfare 3

Η διαμάχη ανάμεσα στα δυο πιο αναμενόμενα FPS συνεχίζεται, με μια νέα είδηση να έρχεται να απογοητεύσει τους οπαδούς του Battlefield 3: μπορεί το παιχνίδι να δείχνει ασύλληπτα εντυπωσιακό, με τη “μηχανή” του, Frostbite 2.0, να απεικονίζει ο,τι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα από άποψη γραφικών, αλλά… τα πάντα σε αυτή τη ζωή έχουν και ένα αντίτιμο. Έτσι, το Battlefield 3 θα τρέχει στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο στα Xbox 360 και PS3, όταν το Modern Warfare υπόσχεται 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Φυσικά, στα PCs δεν θα υπάρχει αυτός ο περιορισμός.

Η διαφορά ανάμεσα σε 30 με 60 καρέ δεν είναι πάντα τόσο αισθητή, αφού το ανθρώπινο μάτι βλέπει με ρυθμό γύρω στα 30 καρέ. Αυτό, όμως, δεν είναι κανόνας, και αλλάζει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Επιπλέον, “κλειδώνοντας” ένα παιχνίδι στα 30 καρέ, αν κάποια στιγμή εμφανιστεί μια μικρή καθυστέρηση και πέσει ο ρυθμός, το “σπάσιμο” στην κίνηση -όσο μικρό και αμελητέο και αν είναι- γίνεται αισθητό. Αντίθετα, στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, υπάρχει… “καβάτζα” για τέτοια προβληματάκια.

Τουλάχιστον, η ανάλυση του -λένε- θα είναι πλήρης 720p, που κάποιοι να θεωρούν πως “είναι δεδομένη” στις σύγχρονες κονσόλες, μη γνωρίζοντας πως αρκετά παιχνίδια ρίχνουν την ανάλυση τους ακόμη χαμηλότερα -π.χ. στις 576 γραμμές- στη συνέχεια “ανεβάζοντας την” στα 720p με μεθόδους upscale. Φυσικά, για 1080p… Ούτε λόγος. Τι, PC είναι το Xbox 360 και το PS3;

Source:

Call of Duty’s latest entries run at 60 fps, both PC and console, to deliver that smoove gameplay. Of course, Battlefield 3 is touting a higher level of visual detail, including fully destructible environments, larger maps, etc.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.