Η Virtual Reality επιστρέφει, σύμφωνα με τη Sony


Ένα από τα προϊόντα που αποκάλυψε η Sony στη φετεινή CES ήταν μια συσκευή HMD, κατά κόσμον Head Mounted Display, δηλαδή, ένα είδος “κλειστών γυαλιών” που στη θέση που θα περίμενε κανείς να συναντήσει τυπικά γυλιά διαθέτουν δυο οθόνες.

Σχεδόν πάντα σε αυτές τις συσκευές συμπεριλαμβάνονται ακουστικά, με στόχο την παροχή μιας πλήρους οπτικοακουστικής εμπειρίας σε όποιον τα φοράει, “αποκλεισμένος” από το γύρω… πραγματικό περιβάλλον. Και ακριβώς αυτά, αν και σε πιο ογκώδη μορφή σχεδόν… κράνους, χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν σε όλα τα Virtual Reality projects.

Η ίδια η Sony δεν έχει ανακοινώσει το πότε θα διαθέσει τη συσκευή της, ή τα χαρακτηριστικά της, αλλά φαίνεται πεπεισμένη για την επιστροφή της Virtual Reality.

Εξοπλισμένα με αισθητήρες κίνησης, τα συγκεκριμένα “γυαλιά” θα επιτρέπουν σε όποιον τα φοράει, όπως και τα κανονικά και ογκώδη συστήματα Virtual Reality, να “αποκόβει” τον πραγματικό κόσμο και να “ζει” στον κόσμο ενός παιχνιδιού. Όπου στρέψει το κεφάλι του θα στρέφεται η κάμερα, δίνοντας την αίσθηση πως όντως βρίσκεσαι μέσα σε έναν ψηφιακό κόσμο.

Source:

‘Another thing that’s coming back which I’m very excited is the notion of virtual reality,’ said Sony’s Mike Hocking, who discussed Sony’s new head-mounted display (HMD) device. ‘You can see that we can now get back to where we really wanted to get with virtual reality in the ’80s'

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.