Έρχεται νέα έκδοση του PS3 – και καλά “με χαμηλότερη κατανάλωση”

Σύντομα θα δούμε ένα ακόμη update στο PlayStation 3, με μια νέα εκδοχή του να φτάνει στα καταστήματα. Οι διαφορές της νέας έκδοσης, όμως, δεν θα είναι τόσο δραστικές όσο αυτές ανάμεσα στα παλιά “fat” και τα νέα “slim”.

Η νέα εκδοχή εστιάζει -και καλά- στην αποδοτικότερη λειτουργία της, με την κατανάλωση ρεύματος να πέφτει από τα 230Watt στα 200, και το βάρος της από τα 3 κιλά του slim στα 2.6. Επιπνέον, θα έχουν αφαιρεθεί τα φωτάκια LED της κονσόλας – ακόμη δεν είναι γνωστό “πώς θα παρουσιάζονται οι ενδείξεις λειτουργίας της” αν… “δεν έχει φωτάκια”. Όλα αυτά, όμως, μάλλον είναι η… δικαιολογία!

Η τεχνολογία της κονσόλας παραμένει ίδια, το hardware (και καλά) ίδιο, το μέγεθος του σκληρού δίσκου ίδιου. Γιατί, λοιπόν, το update; Λόγω της… “οικολογικής συνείδησης” της εταιρείας; Ας δικαιολογήσω τα “και καλά” του θέματος.

Θυμάστε που οι hackers του PS3 είχαν πει πως η προστασία του είναι τόσο διαλυμένη, ώστε ο μόνος τρόπος πραγματικού “μπαλώματος” της θα ήταν μόνο με ανασχεδιασμένο hardware; Ενώ, λοιπόν, οι hackers κάνουν μικρά-μικρά βηματάκια για να εντοπίσουν αυτόν τον “απόλυτο τρόπο ξεκλειδώματος” της κονσόλας της Sony, που ήδη γνωρίζουν κάποιοι hackers αλλά αρνούνται να αναφέρουν για να μη βρεθούν απέναντι της στα δικαστήρια όπως ο Geohot, η Sony ανακοινώνει μια νέα εκδοχή του PlayStation 3 “με χαμηλότερη κατανάλωση και λίγο μικρότερο βάρος”.

Εσείς, τι συμπέρασμα βγάζετε; ;-)

Source:

Avatar for Owen Good Owen Good —Andriasang says a new PS3 configuration is coming, but don’t get your hopes too far up. The changes concern its power draw, weight, and the removal of LED lights. The hard drive for the CECH-3000B model still is 320GB, according to a retail source Andriasang quoted. The console cuts power consumption to 200W from 230W and drops in weight to 2.6 kg (5.7 lbs) from 3 kg (6.6 lbs). Pricing remains the same for the 320GB model and will make its way to shelves once the current stock runs out.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.