Η Samsung ετοιμάζει το πρώτο smartphone με Android: Ice Cream Sandwich;

Σύμφωνα με στοιχεία του BGR, η Samsung θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα παρουσιάσει ένα smartphone με την επόμενη έκδοση του Android, Ice Cream Sandwich ή, απλά, “Android 4.0”. Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι η “επανένωση” των δυο διαφορετικών “εκδοχών” του Android, για tablets και smartphones, και έτσι αναμένεται με αρκετή… περιέργεια.

Στην περίπτωση του Honeycomb, που “τρέχουν” τα περισσότερα σύγχρονα tablets, η Google ομολόγησε πως βιάστηκε στην ανάπτυξη του και βασίστηκε αρκετά σε… “πατέντες” για να το κάνει να λειτουργεί όπως θα έπρεπε – ήθελε να προλάβει την ημερομηνία κυκλοφορίας του Xoom tablet της Motorola. Ακριβώς, όμως, επειδή το έκρινε “ανώριμο”, δεν “άνοιξε” και τον κώδικα του στα πλήθη – καθιστώντας το Honeycomb την πρώτη έκδοση του Android που δεν ήταν Open Source.

Το Ice Cream Sandwich, λοιπόν, θα είναι αυτό που θα λέγαμε το “ώριμο” Homeycomb, βελτιωμένο, σταθερό, με όλα τα νέα χαρακτηριστικά που απουσιάζουν από τις εκδόσεις του Android για τα σημερινά smartphones.

Το δε smartphone της Samsung δεν θα έχει καθόλου “υλικά” πλήκτρα – όλος ο χειρισμός του θα γίνεται αποκλειστικά από μια τεράστια οθόνη αφής, ανάλυσης 720p και τύπου Super AMOLED HD, που θα “απλώνεται” σε όλη την επιφάνεια του. Ο δε επεξεργαστής του θα είναι ένας OMAP4460.

Η συσκευή εικάζεται πως θα είναι μια “επίσημη” συσκευή της Google, όπως τα Nexus που προηγήθηκαν, ή εναλλακτικά πως θα χρησιμοποιηθεί ως τέτοια – δηλαδή, ως “υπόδειγμα” του “πώς θα πρέπει να είναι τα σύγχρονα smartphones με Android”. Και σε αυτό βασίζεται και η… πρόσθετη φήμη πως ίσως ονομαστεί “Nexus Prime”.

Source:

This upcoming superphone will not have any carrier preloads or OEM customizations, which goes without saying for a Nexus phone or a reference/flagship Android offering.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.