Η Apple κατηγορεί την Samsung πως της επιτίθεται

Δεν γνωρίζω αν έχω αποδώσει σωστά το “attempts to harass”, αλλά για αυτό κατηγορεί η Apple την Samsung κατόπιν του αιτήματος της δεύτερης να δει τα επόμενα iPhone και iPad που σχεδιάζει η πρώτη. Και με αυτό, δηλώνω πως σταματώ να ασχολούμαι με “μικρο-ειδήσεις” σαν αυτή που αφορούν την μηλο-εταιρεία με την οποία ασχολούνται οι περισσότεροι δίχως λόγο και αιτία. Είναι κουραστικό και ανούσιο.

Όχι, πείτε μου, τη στιγμή που “παίζουν” σημαντικότερες ειδήσεις και θέματα, γιατί ασχολούμαστε οι περισσότεροι με το ότι “θα κυκλοφορήσει και λευκό iPhone”, ή… παραπλήσιες ειδήσεις; So fucking what, που θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Αμέρικανς; Ένα καταραμένο χρώμα είναι! Πότε μετατρέψαμε την τεχνολογία σε “προϊόν lifestyle”, και γιατί θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει το χρώμα μιας συσκευής, και όχι αυτά που κάνει; Μα, ποιά ΒΟΔΙΑ πηγαίνουν να αγοράσουν λευκό iPhone 4, όταν έχουν ήδη μαύρο; Ή μπλε; Ή πουά; Πώς… ξεπέσαμε έτσι;

Πάμε πίσω στην… ανούσια είδηση μας, λοιπόν: η Apple πριν λίγο καιρό είχε κατηγορήσει την Samsung πως “την αντέγραφε”. Δικαιολογημένο ως ένα σημείο. Είχε, λοιπόν, απαιτήσει “να δει τα επόμενα προϊόντα της Samsung”, για να… αποδείξει πως “την αντιγράφει”. Τώρα, η Samsung ζήτησε το ίδιο από την Apple. Και, φυσικά, η Apple… κλάφτηκε, και υποστήριξε πως “η Samsung είναι η κατηγορούμενη, όχι αυτή”, και πως δεν είχε καμία μα καμία υποχρέωση “να της δείξει τα μοντέλα της”. Μάλιστα, στα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη δικαστική διαμάχη τους, η Apple χαρακτηρίζει τη Samsung σχεδόν αποκλειστικά ως… “η αντιγραφέας”, και όχι με το όνομα της εταιρείας!

Προσωπικά θεωρώ πως η όλη υποθεση είναι εντελώς “δήθεν” όσον αφορά στη στάση της Apple, και η συμπεριφορά της αντίστοιχη… παιδιού νηπιαγωγείου! Για να “αποδείξει πως την αντέγραφε” η Samsung, δεν χρειαζόταν “να δει τα επόμενα μοντέλα της”: η “αντιγραφή” υποτίθεται πως είχε ήδη γίνει, και πως τα σχετικά smartphones -και των δυο εταιρειών, και τα “οριτζινάλε” και “οι κόπιες”- βρίσκονται ήδη στα καταστήματα. Που θα τη βοηθούσε το “να δει επόμενα μοντέλα”, πέρα από το “να δει τι θα κάνει μια ανταγωνίστρια της”; Πουθενά. Απλά, θα της χάριζε προβάδισμα – με άλλα λόγια, θεωρώ πως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κατηγορία της αντιγραφής και για “να ρίξει μια ματιά” στα μελλοντικά σχέδια της Samsung. Άρα, ήταν δικαιολογημένο να “απαντήσει” η Samsung με ένα παραπλήσιο, το ίδιο… “κουτοπόνηρο” αίτημα.

Η μετέπειτα στάση της Apple μπορεί να αποδοθεί εύκολα ως “μπούυυυ, μαμάααα, αυτή με αντέγραψε, όχι εγώ. Γιατί αυτή να έχει την ίδια τυρόπιτα με εμένα; Να πεις στον κυλικιατζή να μην της ξαναδώσει την ίδια τυρόπιτα με εμένα… Ουάαααα”. Ή κάπως έτσι.

Ody's thoughts

Τονίζω πως τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου άποψη σε σχέση με την είδηση. Έχουμε δικαίωμα να έχουμε “προσωπικές απόψεις”, σωστά;

Source:

In what sounds more like a court case between a feuding couple than two tech rivals, The notoriously-secretive Apple reportedly described Samsung’s demand to get a peak at unannounced iPhones and iPads as “attempts to harass.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.