F1: ο εύκολος και γρήγορος τρόπος social posting

Το ομολογώ: βαριέμαι το Twitter και το Facebook. Θεωρώ πως έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το “να μπαίνω σε ένα site” ή “να τρέχω ένα πρόγραμμα” για να… “πω στον κόσμο” το “τι κάνω”. Συν το ότι ζω σε μια μόνιμη… πίεση χρόνου! Ευτυχώς, το F1 επιτρέπει και σε άτομα σαν εμένα να “το παίζουν κοινωνικοί” απευθείας μέσα από τον browser τους, δίχως προγράμματα, δίχως πρόσθετα ενοχλητικά πλαίσια. Απλά, με το πάτημα ενός πλήκτρου!

Το F1, λοιπόν, είναι ένα addon για τον Firefox από την ίδια τη Mozilla, που πιθανότατα στο μέλλον θα ενσωματωθεί στον ίδιο τον browser. Μετά την εγκατάσταση του, τοποθετεί ένα shortcut μέσα στο πλαίσιο της γραμμής διευθύνσεων, καθώς και ένα keyboard shortcut, προσβάσιμο από το… συνώνυμο πλήκτρο: το F1. Έτσι, αρκεί κανείς “να το πατήσει” για “να βγει” το παραθυράκι της εφαρμογής στα γρήγορα.

“ΟΚ” θα μου πείτε (και δεν θα… εννοείτε το όνομα μου :-) ), “τι διαφορετικό έχει από όλα τα άλλα παραπλήσια social addons;”. Να σας πω…

Αφού πατήσεις το F1, ανοίγει ένα πλαισιάκι στο οποίο μπορείς να γράψεις κατευθείαν το μήνυμα σου. Μόνη κίνηση του ποντικιού, το “να επιλέξεις σε πιο λογαριασμό θα αναρτηθεί το μήνυμα” – αν έχεις περισσότερους από έναν. Το F1 υποστηρίζει Twitter, Facebook, GMail, LinkedIn και συνεχώς επεκτείνεται. Αν, όμως, έχεις δηλώσει μόνο έναν από αυτούς τους λογαριασμούς (π.χ. μόνο Facebook)… δεν χρειάζεται καν να επιλέξεις λογαριασμό! Αρκεί “αφού γράψεις” να… “ποστάρεις”! Ούτε “τρέχω εφαρμογές”, ούτε “μπαίνω σε sites” ούτε τίποτα! Ε, ανάθεμα, το να… “πατήσω ένα πλήκτρο” το μπορώ, και το προλαβαίνω!

Μειονέκτημα και πλεονέκτημα, όμως, πως το F1 προσθέτει σε κάθε μήνυμα, αυτόματα, μια “σμικρυμένη” (“shortened”) εκδοχή της URL “που βλέπεις εκείνη τη στιγμή”. Αυτό είναι καλό για όποιον θέλει “να μοιράζεται σελίδες με άλλους”, μα δεν είναι καλό αν θέλεις το status update/tweet/post σου να είναι “αποκλειστικά προσωπικό” (“να πεις τη βλακεία σου”, βρε παιδί μου)! Διότι, εκεί που θα γράψεις “αυτή τη στιγμή ξύνω το μολύβι μου”, τσούπ, αμέσως δίπλα θα “κολλήσει” η URL του site όπου βρίσκεσαι – που μπορεί να μην έχει καμία μα καμία σχέση με… μολύβια. Και δεν υπάρχει, από όσο είδα, δυνατότητα γρήγορης (ή και… αργής) απενεργοποίησης αυτής της δυνατότητας.

Όπως και να έχει, όμως, είναι απλά ο ευκολότερος τρόπος posting από όσους έχω δει – και έχω δει αρκετούς (ακόμη και scripts για το AutoHotKey!). Νομίζω πως αξίζει να του ρίξετε μια ματιά!

Για περισσότερες πληροφορίες για αυτό, κάντε ένα… μακροβούτι στην “πηγή”, ακριβώς από κάτω.

Source:

F1 is a browser extension that allows you to share links in a fast and fun way. Share links from within the browser, from any webpage, using the same services you already know and love. Mozilla F1 is made by Mozilla Messaging.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.