3$ εκατομμύρια πληρώνει η Disney λόγω διάθεσης προσωπικών στοιχείων λιλιπούτειων καρναβαλιστών

…η κάπως έτσι, αφού η μεγάλη ψυχαγωγική εταιρεία (και βάλε) “με σήμα το ποντίκι” βρέθηκε σε μια κάπως δυσάρεστη θέση, δίχως, ουσιαστικά, να φταίει και τόσο. Το όλο στόρι έχει ως εξής:

  • Η γνωστή μας (από Mortal Kombat μεριά) Acclaim κατασκεύασε μια σειρά παιδικών sites.
  • Κάποια στιγμή, αποφάσισε να τα πλασάρει στην Playdom.
  • Η Playdom εξαγοράστηκε από τη Disney.
  • Η Disney δεν θέλησε να συντηρήσει όλα τα sites που “τσίμπησε” από την Playdom, και έτσι κάποια τα έκλεισε, άλλα τα πούλησε σε τρίτους.
  • Μόνο που στα sites, από εποχής Acclaim, υπήρχαν τα στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών, στα οποία είχε… “δωθεί το ελεύθερο” να αναρτούν όχι μόνο το ψευδώνυμο τους, αλλά και το πραγματικό τους όνομα, τη διεύθυνση eMail τους, το τι χρώμα εσώρουχο φορούσαν.
  • Καλά, ίσως όχι το τελευταίο.
  • Αποτέλεσμα; “Η Disney φταίει! Μπούυυυ! Κάψτε τη στην πυρά!”

Και έτσι, η εταιρεία-με-τους-χαρακτήρες-που-δεν-βγάζουν-νόημα* βρέθηκε να συμβιβάζεται και να πληρώνει $3 εκατομμύρια για την “ατασθαλεία” της. Στο ενδιάμεσο, ο peddobear κάνει πανηγύρι.

*=Αν ο Goofy είναι σκύλος, τότε τι διάολο είναι ο Pluto – και το αντίστροφο;

Ody's thoughts

UPDATE: Όποιος βιάζεται, αστράφτει – ή κάτι τέτοιο. Έτσι και εγώ ανέβασα την είδηση με τίτλο που έλεγε πως η Disney θα πληρώσει ΤΡΙΑ δολάρια, και όχι τρία ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια. Εντάξει, μη βαράτε..! Σε… μηδενικά έγινε το λάθος!

Source:

$3 εκατομμύρια κατόπιν συμβιβασμού συμφώνησε να καταβάλει η Disney, μετά από κατηγορίες πως διέθεσε σε τρίτους τα στοιχεία παιδιών που χρησιμοποιούσαν κάποια sites της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.