Χάκαραν το site της Sony BMG Ελλάδος

Dear Baal, το τεράστιο fail της Sony δεν λέει να σταματήσει… Και καλά να πάθει, όχι η συγκεκριμένη, αλλά οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε εταιρεία κάνει ΤΕΤΟΙΕΣ βλακείες. Να, ορίστε, στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για τη Sony BMG Ελλάδος και το site της, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Sophos μόλις έπεσε θύμα επίθεσης hackers.

Γιατί “καλά να πάθει”; Είμαι κανένας φανατικός… “αναρχικός” (με την… τηλεοπτική έννοια της λέξης); Nope. Απλά, “καλά να πάθει”, και ας τη… βιάσουν πάλι και πάλι, διότι για άλλη μια φορά δεν εφάρμοζε κάποιου είδους κρυπτογράφηση στα δεδομένα των χρηστών της. Επαναλαμβάνω: κα-μί-α κρυπτογράφηση, τουλάχιστον, από ό,τι φαίνεται από τα στοιχεία που ανέρτησαν οι hackers “όπως τα τσίμπησαν”. Είναι σαν να εμπιστεύεσαι τα στοιχεία σου σε κάποιον και αυτός να τα… τυπώνει σε T-Shirt και να πηγαίνει για shopping therapy στο Mall.

Ο hacker/οι hackers φρόντισαν, φυσικά, να αναρτήσουν τα κλεμμένα στοιχεία στο pastebin, όπου μπορεί να τα θαυμάσει κάθε… περαστικός. Ονόματα, κωδικοί, τηλέφωνα και άλλα “δεδομένα” βρίσκονται εκεί, και όποιος είχε κωδικό στη SonyMusic.gr προτείνεται να σπεύσει να αλλάξει τον κωδικό του.

Ρε Sony, καταντά αστείο πια. “Παρακαλούμε, αλλάξτε τους κωδικούς σας στο PSN”… Και μετά στο Qriocity… Και μετά στο καταραμένο δίκτυο για το Everquest και τα λοιπά, και τώρα στη SonyMusic.gr… Να τους δημοσιεύουμε παντού τους καταραμένους τους κωδικούς μας, να πάει στο διάολο η υπόθεση; Δεν είσαι blogger, πολυεθνική είσαι, που να σε πάρει και να σε σηκώσει.

Source:

An anonymous poster has uploaded a user database to pastebin.com, including the usernames, real names and email addresses of users registered on SonyMusic.gr.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.