Πειρατικά MP3s στο cloud από την Apple;

…όχι ακριβώς, αλλά ως ένα σημείο… Ναι! Καθώς πλησιάζει η αποκάλυψη της υπηρεσίας αποθήκευσης μουσικής “στο cloud” (σε servers στο Internet), που λέγεται πως θα γίνει στην WWDC 2011 που έρχεται σε λίγες εβδομάδες, φήμες θέλουν την Apple να προσθέτει μια πρωτότυπη δυνατότητα στην υπηρεσία της: τον “απόλυτο” συγχρονισμό της μουσικής συλλογής του χρήστη με το Cloud, ακόμη και αν ανάμεσα σε αυτήν βρίσκονται και… πειρατικά MP3s!

Η λογική της υπηρεσίας (λέγεται πως) θα επιτρέπει στον χρήστη να μην “ανεβάζει μουσική στο Internet”, κάτι που χρειάζεται χρόνο και bandwidth. Αντίθετα, η υπηρεσία θα “βλέπει” ποιά MP3s έχει ο χρήστης στο δίσκο του υπολογιστή του και θα “αντλεί” και “αποθηκεύει” στον online λογαριασμό του αντίστοιχες εκδοχές, που, όμως, θα έχουν “αντληθεί” από αντίτυπα υψηλής ποιότητας (που θα διαθέτει η ίδια η Apple). Και αν ανάμεσα στα MP3s βρίσκονταν και κάποια πειρατικά, εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα: η Apple θα φροντίζει να “κλωνοποιήσει” και τα δικά τους “υψηλής ποιότητας αντίστοιχα” – αν και, φαντάζομαι, μάλλον με κάποιο, αναμενόμενο, πρόσθετο κόστος (σαν ο χρήστης να τα αγόραζε εκείνη τη στιγμή).

Λέγεται, επίσης, πως η υπηρεσία θα αποτελεί ένα είδος “επέκτασης” της ήδη υπάρχουσας MobileMe, η οποία μέχρι σήμερα κοστίζει $99 ετησίως.

Source:

With Apple’s WWDC 2011 just weeks away, the race is on to finalize the expected cloud music streaming system – aka iCloud – for an official debut at the keynote.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.