Η Apple είναι… θρησκεία!

Στο πρώτο επεισόδιο μιας νέας σειράς ντοκιμαντέρ του BBC, της “Secrets of the Superbrands”, ο παρουσιαστής αποφάσισε να ασχοληθεί με την… περίπτωση της Apple. Ερευνώντας τους οπαδούς της, και με τη βοήθεια ιατρών με ειδίκευση σε θέματα του εγκεφάλου, ανακάλυψε πως αντιμετωπίζουν την πολυαγαπημένη τους εταιρεία ως… θρησκεία! Ναι, ναι, και όμως!

Ο παρουσιαστής, Alex Riley, κανόνισε ώστε νευρολόγοι να “φωτογραφίσουν” τον εγκέφαλο του Alex Brooks, ενός υπεύθυνου του site World of Apple, καθώς του έδειχναν προιόντα που προέρχονταν από την Apple ανάμεσα σε άλλα που προέρχονταν από άλλες… ανίερες εταιρείες. Αποτέλεσμα; Όποτε έβλεπε προιόντα της πολυαγαπημένης του εταιρείας, στον εγκέφαλο του “άναβαν” τα ίδια σημεία που “ανάβουν” σε άλλους, μη-φανατικούς-της-Apple, όταν σκέφτονται σχετικά με τη θρησκεία τους!

Παράλληλα, επιχείρησε μια σύγκριση που έχει γίνει και από άλλους στο κοντινό παρελθόν: των Apple Stores με τις… εκκλησίες! Θόλοι, καμπύλες πόρτες, stands με “αντικείμενα λατρείας” και ένας… προφήτης-μεσσίας (aka: Steve Jobs) είναι τα κοινά ανάμεσα στους σύγχρονους τόπους λατρείας και τα… Apple Stores! Επιπλέον, η ίδια η “επαφή” ανάμεσα σε πωλητές της Apple και σε πελάτες της μοιάζει σε πολλά σημεία με αυτή της “επαφής” των πιστών κάποιων θρησκειών με τους “εκπροσώπους του Θεού επί της γης” (βάσει της εκάστοτε θρησκείας).

Τι λέγαμε;

Source:

In the first episode, presenter Alex Riley decided to take a look at Apple. He wanted to discover what it is about the company that makes people so emotional. Footage of the opening of the Cupertino company’s Covent Garden store in central London last year showed hordes of Apple devotees lining up outside overnight, while the staff whipped up customers (and themselves) into something of an evangelical frenzy. This religious-like fervor got Riley thinking – he decided to take a closer look at the inside of the head of an Apple fanatic to see what on earth was going on in there.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • NouSou

  Τζάμπα κόπος… ένα απλό IQ τεστ, θα έριχνε πιο πολύ φως και θα εξηγούσε περισσότερα για τον εγκέφαλο τους.
  Nτάξ πλάκα κάνω… : )

 • Anonymous

   Μη! ΜΗ! Θα σου ορμήξει το κοπάδι! Μη! Τρέχα!

 • Sion

  να κάνουμε ένα iΜαντρί τότε να τα βάλουμε μέσα. iΜαντρί v1.0, χωρίς νερό και φαγητό για τα ζώα αλλά καλογυαλισμένο φράχτη!!!