Ο Takashi Miike ετοιμάζει κινηματογραφική μεταφορά του Ace Attorney;!;

Αν είστε φανατικοί κινηματογραφόφιλοι, και δεν περιορίζεστε στις “Αμερικανιές”, μάλλον δεν χρειάζεται να σας αναφέρω το “ποιός είναι ο Takashi Miike”. Ο άνθρωπος-μηχανή-παραγωγής-ταινιών, με την… ανώμαλη φαντασία, ευρηματικότητα και οπτική, που μας έδωσε έπη όπως το Ichi the Killer και το Audition, τώρα φαίνεται πως θα ασχοληθεί με το… gaming!

Οι απανταχού “παιχνιδάδες”, από την άλλη, μάλλον δεν χρειάζονται ιδιαίτερη παρουσίαση της σειράς Ace Attorney που έγινε γνωστή στο Nintendo DS, όπου ο Phoenix Wright, “Άσσος” στα… δικαστικά θέματα, μπλέκεται σε… σουρρεάλ δικαστικές διαμάχες και κραυγάζει καμιά κατοσταριά ηρωϊκά “objection!” (“ένσταση”, ντε!) λίγο πριν στείλει τους γύρω του για βρούβες.

Ε, συνδυάστε τα.

Ναι, συνδυάστε τα, λέγω!

Βλέπετε, ο Miike είπε πως το επόμενο project του είναι μια “ελαφριά κωμωδία, ένα δικαστικό δράμα, βασισμένο σε ένα παιχνίδι του Nintendo DS”. Και, όπως ούτως ή άλλως έχουν συμπεράνει και άλλοι πριν από… εμένα, το πιθανότερο είναι πως μιλάμε για αυτή τη σειρά τίτλων. Διότι, αν ΔΕΝ είναι βασισμένο στην πλέον διάσημη σειρά “τίτλων-με-θέμα-δικαστικές-διαμάχες”, τότε, ΤΙ θα μπορούσε να είναι; Το “Castlevania: η μήνυση”, ή το “Super Mario Brothers: η καταδίκη”;

Source:

In the West, Miike first made a big splash with his 2001 flick Audition, and his hard-edged films have found Western audiences ever since. Miike is an incredibly prolific filmmaker—he’s made over 70 films since 1991. Not all seventy films are good. He’s made a lot of crap! But he’s also make many truly interesting films.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.