Ξαναέγινε hack στο PSN!

Πριν καλά-καλά η Sony “συνέλθει” από τα προηγούμενα χτυπήματα, και μόλις 2 ημέρες αφού επανενεργοποιήθηκαν τα PlayStation Network και Qriocity, με… “αυξημένη ασφάλεια”, hackers κατάφεραν να τρυπώσουν στο δίκτυο της “από την ανάποδη”: από τον νέο server ασφαλείας που διαχειριζόταν τα νέα passwords! Ναι, είναι γελοίο..! Η φάση έχει ως εξής:

  • Με την προηγούμενη επίθεση, οι hackers κατάφεραν να “τσιμπήσουν” στοιχεία από περίπου 77.000.000 λογαριασμούς χρηστών.
  • Στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση eMail (ε, και αριθμούς πιστωτικών καρτών).
  • Η Sony, ως γνωστόν, “έριξε” το δίκτυο της και αναβάθμισε την ασφάλεια του.
  • Το επανενεργοποίησε.
  • Ένα από τα τμήματα των νέων μέτρων ασφαλείας είναι ο μηδενισμός των προηγούμενων, κλεμμένων κωδικών των χρηστών.
  • Για το μηδενισμό, είναι υπεύθυνος ένας server.
  • Ο μηδενισμός γίνεται με τον server να σε ρωτά… Δώστε βάση…
  • στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση eMail.
  • Τα οποία, φυσικά, οι hackers είχαν ήδη στα χέρια τους.
  • Από την προηγούμενη επίθεση.

Όχι, πείτε μου: ΠΟΣΟ μεγαλύτερο Fail θα μπορούσε να καταφέρει ο οποιοσδήποτε; Σαν να αλλάζεις κλειδαριά επειδή σε έκλεψαν, και να παραγγέλνεις μια που να ανοίγει με… το κλειδί αυτής που είχες και πριν! ΑΑαργκ! Μα τι σκέφτονταν;!

Anyways, αναφέρθηκε σε forum πως το πρόβλημα έχει ήδη διορθωθεί, και τώρα πια δεν μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί μια τρύπα ασφαλείας που καθιστούσε εφικτή την όλη φάση. Όπως και να έχει, όμως, αν το πρόβλημα ΔΕΝ έχει διορθωθεί ή, με κάποιον τρόπο, γίνει ευρύτερα γνωστό πως “ξανάγινε hack” (αλλά και ο… γελοίος τρόπος με τον οποίο έγινε), ΠΟΙΟΣ θα ξαναεμπιστευτεί τη Sony για να της δώσει τα προσωπικά του στοιχεία; Δεν ξέρω κατά πόσο υπερβάλω λέγοντας πως αυτό ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο “της αξιοπιστίας του PlayStation 3” (“κρατάω πισινή” όσον αφορά στην ίδια τη Sony). Κρίμα.

Source:

According to reports on Nyleveia.com, Eurogamer, and NeoGAF, Sony’s PlayStation Network password reset system-the one just put in place after the PSN hack-has been compromised, allowing hackers to change a PSN password if they know your email and date of birth. Exactly the sort of information that was released in the original hack.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.