Η Valve ΔΕΝ εγκαταλείπε “το single player”

Αντίθετα με το τι είχε εννοηθεί μέσω φημών (εντάξει, για την ακρίβεια, “μέσω μιας επίσημης εφαρμογής για το iOS που παρουσίαζε `πώς φτιάχτηκε το Portal 2`”, όπως είχαμε αναφέρει εδώ), η Valve τώρα διευκρινίζει πως ΔΕΝ θα εγκαταλείψει τα single player παιχνίδια! Ω, όχι!

Όπως εξήγησε ο “Χερ Κουμαντάτ” της, Gabe Newell, αυτό που εννοούσε ήταν πως “θα συμπεριλάβει social στοιχεία στο single player κομμάτι των παιχνιδιών”. Πάμε μαζί: Ε;

Σύμφωνα με τις νέες “διευκρινήσεις” από πλευράς του κ. Newell, “ο σύγχρονος χρήστης είναι δικτυωμένος και έχει φίλους”. Και εγώ που παίζω μόνος μου, κλειδωμένος σε ένα μπουντρούμι; Εμ… Ένυγουεης, όπως είπε, “Κάθε παίκτης ασχολείται με το instant messaging, κάθε παίκτης έχει λογαριασμό στο Facebook. Αν προσποιείσαι πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, απλά αγνοείς τα προβλήματα που θα έπρεπε να αντιμετωπίζεις, οπότε όχι, εννοούσαμε `single player plus` και όχι `τέλος στο single player`”.

Με άλλα λόγια, αυτό που ήθελε να πει -και εξακολουθεί να θέλει να πει, αλλά δεν το λέει- είναι “τέλος στο single player όπως το γνωρίζατε“. Πες το ρε Valve (και Newell), και μας έκανες να τρώμε τα νύχια μας από την αγωνία για το αν (και πώς) θα παίξουμε ποτέ Half-Life 3!

Βέβαια, η όλη φάση έχει και τα αρνητικά της: τι πάει να πει ΟΛΟΙ οι παίκτες ασχολούνται με Instant Messaging και Facebook; Δηλαδή, εκεί που πέφτει η σκηνή του τρόμου στο παιχνίδι, ή πάνω στην κορύφωση της δράσης, ξαφνικά θα πετάγεται “εισερχόμενο” μέσα στο παιχνίδι “από χρήστης Koumbara: ξέχασες το τάπερ με τα ντολμαδάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας”; Μήπως αυτός θα είναι λόγος να… αγχωθούμε ακόμη περισσότερο;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.