Η Sony “ψήνει” τα καλύτερα του PSP σε HD για το PS3

Η πολύ καλή σχέση της Sony με τα… remakes συνεχίζεται και στο PSP: μετά τη μεταφορά και “ανανέωση” ορισμένων από τους γνωστότερους τίτλους του PS2 για το PS3, με HD αναλύσεις, ανανεωμένες μουσικούλες κ.λπ., τώρα στο… στόχαστρο μπαίνει το PSP, στο οποίο υπάρχουν αρκετοί τίτλοι-διαμάντια. Έτσι, όπως ακριβώς είχαμε δει το Lumines να “μεταπηδά” από το PSP στο PS2 (αλλά και αρκετούς άλλους τίτλους, από τη σειρά Ratchet and Clank μέχρι τα Silent Hill: Shattered Memories και MotorStorm: Arctic Edge), τώρα ο “προορισμός” ανανεώνεται, και ορισμένοι από τους καλύτερους τίτλους του PSP θα “ανανεωθούν” για να παρουσιαστούν με… “τα καλά τους” στα PS3s μας.

Πρώτος από τους τίτλους, το πολύ-πολύ καλό και άκρως εθιστικό Monster Hunter Portable 3rd, από το οποίο και παρουσιάστηκε και το παρακάτω trailer, δείχνοντας την όλη αναβάθμιση στα γραφικά – που, όπως μπορείτε να δείτε, είναι αρκετά σημαντική. Επιπλέον, οι τίτλοι που θα μεταφέρονται από το PSP στο PS3 μάλλον θα συνοδεύονται και από υποστήριξη απεικόνισης σε 3D (αφού, ως “τίτλοι του PSP” μάλλον δεν θα έχουν και τόσο υψηλές απαιτήσεις όσο οι εγγενείς τίτλοι του PS3, άρα επιτρέποντας στην… “περισσευόμενη” ισχύ του PS3 να χρησιμοποιείται για την… “τρισδιατοποίηση” τους – ε, ρε λέξη που δημιούργησα, πάλι!).

Το καλύτερο, όμως, είναι πως οι τίτλοι θα έχουν κοινά saves ανάμεσα στις δυο πλατφόρμες, επιτρέποντας, για παράδειγμα, σε κάποιον, να αρχίσει να παίζει στο PSP, να συνεχίσει στο PS3 και μετά να ξανασυνεχίσει στο PSP, μεταβαίνοντας από τη μια πλατφόρμα στην άλλη κατά βούληση. Άργησε λιγάκι η Sony, που μας είχε υποσχεθεί μια τέτοια δυνατότητα από την πρώτη εμφάνιση του PS3, αλλά από ό,τι φαίνεται, τελικά θα το κάνει.

Source:

As much as you love your PSP, we suspect that its low graphics definition is starting to bug even the most devoted fans. Sure, you can wait for the almighty NGP, but for the time being, Sony’s offering the next best thing for you game connoisseurs: the PSP Remaster series for PlayStation 3.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • Anonymous

    τώρα το θυμηθήκανε να αξιοποιήσουν το PSP που είναι end of life; μακάρι να το είχαν κάνει αυτό τακτική εξαρχής και να μην έβγαζαν μέτριες μεταφορές στο PSP, όπως το απαράδεκτο Gran Turismo. Δε θα με χάλαγε καθόλου μια lo-res βερσιόν του κανονικού GT5 στο PSP, χτίζοντας την καριέρα μου αναλόγως στο PS3 ή στο PSP και μεταφέροντας τα saves ανάμεσά τους. Άντε, όλα εγώ πρέπει να τους τα λέω;