Η Microsoft κερδίζει από το Android!

Μεγαλύτερη και σημαντικότερη πηγή εσόδων για τη Microsoft αποδεικνύεται το… ανταγωνιστικό Android σε σχέση με το “δικό της” λειτουργικό-σύστημα-για-smartphones, Windows Phone 7, όσο περίεργο και αν φαίνεται αυτό!

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Citi group, Walter Pritchard, από τη στιγμή που η Google πληρώνει στη Microsoft γύρω στα $5 για κάθε smartphone με Android (λόγω “πατεντών” της Microsoft που η Google “δανείζεται” στο δικό της λειτουργικό), αν αθροίσεις το σύνολο των smartphones με Android που πωλούνται καθημερινά, και το πολλαπλασιάσεις με “τα $5 αυτά δολάρια”, καταλήγεις σε… εξωφρενικά ποσά! Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Asymco, όταν η HTC πουλά γύρω στα 30.000.000 smartphones με Android, αυτό ισοδυναμεί με έσοδα… $150.000.000 για τη Microsoft!

Φυσικά, το “να πετύχουν τα Windows Phone 7” εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία, αφού κάτι τέτοιο ανοίγει και άλλους δρόμους. Σίγουρα, όμως, είναι καλό όταν κερδίζει ο εχθρός σου, με έναν τέτοιο… μαγικό τρόπο, να μην βγαίνεις και εσύ χαμένος!

Source:

Microsoft may be pushing ahead with Windows Phone Mango, but it seems the company’s biggest mobile success of the moment is actually from Android devices.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.