“Έξυπνες”, “συνδεδεμένες” και “με κάμερες” οι τηλεοράσεις του αύριο

Ήδη τα φετεινά μοντέλα τηλεοράσεων δηλώνουν “έξυπνα”, εξοπλισμένα με widgets ή άλλους τρόπους πρόσβασης σε πληροφορίες-από-το-Ιnternet, με τελευταία μόδα την υποστήριξη “apps” που επιτρέπουν στο χρήστη να τις παραμετροποιεί όπως επιθυμεί, προσθαφαιρώντας μικροεφαρμογές και… (μικρο)παιχνίδια. Και ήδη κάποια μοντέλα είναι εξαρχής εξοπλισμένα ή μπορούν να εξοπλιστούν με πρόσθετη κάμερα, υποστηρίζοντας επικοινωνία μέσω Skype. Ε, αυτά είναι και ο προπομπός του μέλλοντος, βάσει των κατασκευαστών από την Taiwan!

Το να εξοπλίσεις μια τηλεόραση σου με μια κάμερα, αν τυγχάνεις κατασκευαστής τηλεοράσεων (ή ο Γερο-Τζεπέτο), κοστίζει μόλις $10-$15. Αυτό, όμως, επιτρέπει τη χρήση της μέσω Skype, αλλά και για αναγνώριση προσώπου (π.χ. ώστε η τηλεόραση να έχει διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε μέλος της οικογένειας) ή ανίχνευση κίνησης (ώστε, π.χ., αν δεν ανιχνεύσει την παραμικρή κίνηση για κάποιο διάστημα, να “μπαίνει” αυτόματα σε standby mode). Το κέρδος από την… “επένδυση” των $10-$15 είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος, και έτσι…

Και έτσι ετοιμασθείτε για ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έλεγε ο Orwell στο 1984: ΝΑΙ, κυρίες και κύριοι: οι τηλεοράσεις μας θα ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ!

Φοβού!

Source:

Equipping connected TVs with built-in camera modules will become a trend because the camera function can be used for Skype video calls, face recognition and motion detection, and the addition of such modules costs an extra US$10-15 only, according to industry sources in Taiwan.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.