Στα 5 χρόνια οι SSDs της Intel

Η Intel αποφάσισε να επεκτείνει την εγγύηση των SSDs της, της σειράς 320, από τα 3 στα 5 χρόνια. Έτσι, πέρα από “γρήγοροι”, οι συγκεκριμένοι SSDs θα είναι και… “επίσημα” πια, “σίγουροι”.

Όπως εξηγεί το Tech Report, η αρχική πηγή του θέματος μας, οι συγκεκριμένοι δίσκοι όχι μόνο έχουν πια εγγύηση 5ετίας, αλλά και το κατάλληλο hardware που τη… δικαιολογεί: είναι εξοπλισμένοι με σύστημα XOR redundancy που παραπέμπει στα αντίστοιχα που υλοποιούνται σε συστοιχίες RAID για να παρέχουν ασφάλεια λαθών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει για να ανταπεξέρχεται στα όποια λάθη εμφανίζονται στις μνήμες που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένοι SSDs.

Info

RAID: “συστοιχίες” πολλών δίσκων που δουλεύουν παράλληλα/ταυτόχρονα, με στόχο την αύξηση επιδόσεων, ή αξιοπιστίας, ή και τα δυο, ανάλογα με το “ποιά μέθοδος RAID έχει επιλεγεί”. Π.χ. αν κανείς έχει δυο δίσκους, τα δεδομένα μπορούν να γράφονται μισά-στον-ένα-μισά-στον-άλλο (για μέχρι και 2 φορές γρηγορότερες επιδόσεις, αφού ο φόρτος αναγνώσεων/εγγραφών μοιράζεται ανάμεσα στους δυο δίσκους) ή να γράφονται στον ένα και να αντιγράφονται στον άλλο (για αυξημένη ασφάλεια, ώστε αν… “παραδόσει το πνεύμα” ο ένας, να υπάρχει αντίγραφο όλων των δεδομένων στον άλλο).

Παράλληλα, χρησιμοποιούν πρόσθετους πυκνωτές για να μπορούν να… προλαβαίνουν να αποθηκεύουν τα όποια δεδομένα “είχαν μείνει στη σειρά προς εγγραφή”, στην περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Κατά τα άλλα, αν θέλετε δίσκο SSD, οι νέες προτάσεις με SandForce controller μάλλον φαίνονται πιο δελεαστικές, αφού παρουσιάζουν μέχρι και διπλάσιες επιδόσεις από τον ανταγωνισμό.

Source:

In a short press release issued yesterday, Intel confirmed that it is extending the warranty coverage on its 320 Series solid-state drives from three to five years. As far as I’m aware, the 320 Series is the first consumer-grade SSD to bear a five-year warranty. Most other solid-state drives are stuck with three-year warranties.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Sion

  καλά σε αυτόν τον τομέα η intel είναι έτη φωτός μπροστά από τον ανταγωνισμό

 • Sion

  καλά σε αυτόν τον τομέα η intel είναι έτη φωτός μπροστά από τον ανταγωνισμό

 • Sion

  καλά σε αυτόν τον τομέα η intel είναι έτη φωτός μπροστά από τον ανταγωνισμό

 • Sion

  καλά σε αυτόν τον τομέα η intel είναι έτη φωτός μπροστά από τον ανταγωνισμό