Πρωτότυπο Nvidia quad-core tablet

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο tech demo μιας desktop κάρτας γραφικών, αλλά για επίδειξη των δυνατοτήτων στα 3D graphics του πρωτότυπου tablet της Nvidia, το οποίο βασίζεται σε τετραπύρηνο (ναι καλά διαβάσατε!) επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM, και ο οποίος θα εντάσσεται στη νέα γενιά συστημάτων με την κωδική ονομασία “Kal-El”. Όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα, θα θυμούνται ότι νωρίς το 2011, ο πρόεδρος της Nvidia είχε ανακοινώσει το σχέδιο της εταιρείας του να σχεδιάσει μόνη της SoCs για tablets, PCs αλλά και workstations. Απ’ ότι φαίνεται οι άνθρωποι δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και ετοιμάζουν ένα θαυμάσιο σύστημα, στο οποίο το δυνατό χαρτί θα είναι τα προηγμένα 3D graphics, σήμα κατατεθέν, άλλωστε, της Nvidia. Θαυμάστε!

Source:

The first dual-core Android tablets only arrived in February, but Nvidia is already showing off an improved quad-core chip that’s expected to power tablets by August. The system-on-a-chip, codenamed “Kal-El,” has four computer cores and a dozen graphics processors that will offer a huge performance boost in mobile devices. Nvidia announced the chip in February, with support for 1440p video playback, which is higher than most HDTV sets.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.