Λεπτά ultrabooks και ταχύτατους επεξεργαστές υπόσχεται η Intel

Σύμφωνα με τον VP της Intel, Sean Maloney, στο 2012 θα περιμένουμε να δούμε από την εταιρεία ακόμη αποδοτικότερους επεξεργαστές (για δες!), που, μάλιστα, για πρώτη φορά θα “σπάσουν” το λεγόμενο “Νόμο του Moore” – που προστάζει πως οι επιδόσεις των επεξεργαστών διπλασιάζονται ανά, περίπου, δυο έτη. Και “ο νόμος θα σπάσει” διότι, αφήνει να εννοηθεί, οι επόμενοι επεξεργαστές θα έχουν διπλάσιες επιδόσεις από τους σημερινούς μέσα σε μόλις ένα έτος.

Παράλληλα, μας προϊδέασε για τα μηχανήματα που θα δούμε τον επόμενο χρόνο, τα οποία θα έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά (Νοστράδαμος mode: ON), με επεξεργαστές Ivy Bridge στα 22nm, πάχος κάτω από 0,8” και κόστος κάτω από $1000 (Νοστράδαμος mode: OFF).

Source:

Intel took the opportunity at Computex to update the tech-loving world on its processor plans, and it looks like those whispers we heard about low power and an accelerated Atom roadmap were spot on.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.