Διαθέσιμος ο πυρήνας 3.0 – χρόνια πολλά Linux!

Δεν σημαδεύεται από καταστροφές και ανατινάξεις τύπου Michael Bay, ούτε αποτέλεσε την αφορμή για πλήθος σεισμών: η κυκλοφορία του πυρήνα 3.0 για το Linux μάλλον ήταν κάπως… υποτονική, ενώ ο ίδιος, σύμφωνα με το δημιουργό του (και “μπαμπά” του Linux), Linus Torvalds, είναι περισσότερο ένα “εξελικτικό βήμα” από ό,τι μια επανάσταση/μια “αναδιάρθρωση” του.

Ο νέος πυρήνας, που σηματοδοτεί την απομάκρυνση από την “οικογένεια” των 2.xx, διατίθεται 15 χρόνια μετά τη διάθεση του πρώτου πυρήνα του Linux, και είναι optimized και για τα Fusion της AMD και Ivy Bridge και Sandy Bridge της Intel, ενώ ανάμεσα στους “ενσωματωμένους” drivers του εντοπίζεται και υποστήριξη για το… Kinect της Microsoft (για το οποίο μέχρι σήμερα υπήρχαν “ανεξάρτητοι” από τον πυρήνα drivers).

Source:

It’s been nearly twenty years since Linus Torvalds let loose Linux on an unsuspecting world, and yesterday he finally updated the open source OS kernel to version 3.0.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.