ΠΡΟΣΟΧΗ: “χακαρίστηκε” το WordPress.com!

ΠΡΟΣΟΧΗ συγχωριανοί! Όπως ανακοίνωσε η Automatic, δημιουργός του WordPress και του WordPress.com, το δεύτερο έγινε στόχος για -επιτυγχημένη- απόπειρα hacking. Η Automatic θεωρεί πως ΟΛΑ τα στοιχεία των χρηστών που χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία της “είναι ανασφαλή”, και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του εξαίρεση από την πιθανότητα να βρίσκονται τα στοιχεία του στα χέρια τρίτων.

Επιπλέον, μαζί με αυτά υποψιάζεται πως αντιγράφτηκε και ο κώδικας της υπηρεσίας. Και μπορεί, όπως εξηγεί και η ίδια, το μεγαλύτερο κομμάτι του να είναι “δικό της” και open source, αλλά παράλληλα με αυτό υπάρχουν στην υπηρεσία και κομμάτια κλειστού κώδικα, που ανοίκουν σε εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται.

Σίγουρα, ένα σημαντικό χτύπημα για τη δημοφιλή υπηρεσία.

Info

Για όσους δεν γνωρίζουν τη διαφορά, “WordPress” είναι η “πλατφόρμα λογισμικού” στην οποία μπορεί κανείς να δημιουργήσει το δικό του site/blog. “WordPress.com” είναι μια online υπηρεσία από τη δημιουργό του WordPress, Automatic, στην οποία μπορεί κανείς να “στήσει” το δικό του blog, βασισμένο στο WordPress, δίχως να χρειάζεται να ασχοληθεί με “στήσιμο servers”, με αγορά “χώρου φιλοξενίας αρχείων” (aka: hosting) ή με τις ρυθμίσεις και την παραμετροποίηση του WordPress “ως πλατφόρμας/λογισμικού”. Κάτι σαν το Blogger της Google, δηλαδή.

Source:

”A hacker has gained access to WordPress.com servers and site source code was exposed including passwords/API keys for Twitter and Facebook accounts. From the official blog post: ‘Automattic had a low-level (root) break-in to several of our servers, and potentially anything on those servers could have been revealed. We presume our source code was exposed and copied. While much of our code is Open Source, there are sensitive bits of our and our partner’s code. Beyond that, however, it appears information disclosed was limited.'”

Source:

Tough note to communicate today: Automattic had a low-level (root) break-in to several of our servers, and potentially anything on those servers could have been revealed.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.