Αντίο Google Video

Πάει και το Google Video λοιπόοοον! Η Google αποφάσισε να δώσει τέλος στην… καταταλαιπωρημένη και παραμελημένη, εδώ και χρόνια, υπηρεσία της, που για καιρό φυτοζωούσε στη σκιά του YouTube. Έτσι, όπως ανακοίνωσε με email προς τους χρήστες της υπηρεσίας, το Google Video θα συνεχίσει να υπάρχει για λίγες ημέρες ακόμη – μέχρι τις 29 Απριλίου του έτους. Μετά… πάπαλα. Έτσι, όποιος είχε ανεβάσει κάποια video σε αυτήν, προλαβαίνει – δεν προλαβαίνει να τα κατεβάσει και πάλι (από μια σχετική δυνατότητα που έχει προσθέσει σε αυτά η Google), ενώ η ίδια τον προτρέπει να τα ανεβάσει στο YouTube.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Google Video ξεκίνησε κάπως χλιαρά την πορεία του, αλλά σχεδόν… εξαφανίστηκε όταν έκανε την εμφάνιση του και άρχισε να επεκτείνεται ραγδαία το YouTube. Η Google πρόλαβε να εξαγοράσει και “εντάξει στην οικογένεια της” το YouTube, αλλά μετά έμεινε με… το παραπλήσιο Google Video “στο χέρι”, δίχως να γνωρίζει “τι ακριβώς να το κάνει”. Έτσι, από “υπηρεσία φιλοξενίας video” προσπάθησε να “γυρίσει” την “ταυτότητα του” σε “λύση αναζήτησης video, όπου και αν βρίσκονται – παράλληλα με την όποια φιλοξενία τους”. Έλα που και αυτό δεν είχε και τόσο… νόημα, αφού ήδη το Google Search της μπορούσε να καλύψει αυτή την ανάγκη! Οπότε;

Οπότε, τέλος το Google Video. Τώρα, να πω “κρίμα” ή πως “θα μας λείψει”, μάλλον θα έλεγα ψέματα. Το Wave, από την άλλη… Δεν της το συγχωρώ..!

Source:

On April 29, 2011, videos that have been uploaded to Google Video will no longer be available for playback. We’ve added a Download button to the video status page, so you can download any video content you want to save. If you don’t want to download your content, you don’t need to do anything. (The Download feature will be disabled after May 13, 2011.)

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.