“Θα κάνουμε κρα” μέχρι “να κάτσει” το remake του The Crow

Το The Crow του Alex Proyas εξακολουθεί να θεωρείται μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές περιπέτειες, και μια από τις λίγες ταινίες που κατάφεραν να συνδυάσουν μια νεο-goth αισθητική με γρήγορη δράση, βροχή από σφαίρες, πολεμικές τέχνες και… μεταφυσικές ανησυχίες. Όλα “πλεγμένα” σε ένα ατμοσφαιρικό σύνολο με βιντεοκλιπίστικο μοντάζ και έναν απίθανο-στο-ρόλο-του, αδικοχαμένο πρωταγωνιστή, τον Brandon lee, που χάθηκε κατά τα γυρίσματα της ταινίας.

Χρόνια, τώρα, και μετά από μια σειρά το-ένα-χειρότερο-από-το-άλλο sequels, “βρίσκεται στο ράφι” η ιδέα ενός πιο σύγχρονου remake της ταινίας, που ναι μεν “δεν δείχνει τα χρονάκια της”, αλλά όντως “έχει πατήσει” πια τα… 17 (αφού κυκλοφόρησε το 1994). Μόνο που δεν μας βλέπω να τη βλέπουμε σύντομα.

Σύμφωνα με τελευταίες εξελίξεις στο… Γολγοθά του The Crow, πάνω που ξεκίνησε να οργανώνεται η παραγωγή του remake, από τη Relativity Media και με πιθανότερο πρωταγωνιστή τον Bradley Cooper (τον “γκόμενο” της παρέας στο πολύ καλό The Hangover που είδαμε πρόσφατα), και σκηνοθέτη τον πάρα πολύ καλό Juan Carlos Fresnadillo (28 weeks later, Intacto), “πετάχτηκαν” τα “πρώην κεφάλια” της Miramax, οι αδελφοί Weinstein, ισχυριζόμενοι πως τα δικαιώματα της αρχικής ταινίας και “του κινηματογραφικού franchise” γενικότερα τους ανήκουν, και, εν συντομία και σε ελεύθερη απόδοση, θα κόψουν τα πόδια σε όποιον επιχειρήσει να τα καταπατήσει κυκλοφορώντας sequels, prequels, remakes-reboots ή οτιδήποτε παραπλήσιο.

Η Relativity Media aπάντησε, κάτι-σε-στυλ “δεν ξέρουν τι λένε”, οι Weinstein ακόμη δεν έχουν ανταπαντήσει, και από ό,τι φαίνεται, ναι μεν έχει ξεκινήσει η “δρομολόγηση της παραγωγής της ταινίας”, αλλά “με το που θα ξεκινήσει” θα αρχίσουν και οι δικαστικές διαμάχες. Ας μην αρχίσουμε να χαιρόμαστε, λοιπόν, πως “θα δούμε σύντομα νέο The Crow”, άσχετα από το αν αναφέρεται ως “υπό ανάπτυξη”, “προς ανακοίνωση” κ.λπ. στο IMDB.

Κρίμα…

Source:

The planned reboot/remake of 1994 cult classic, The Crow, could be in trouble before it’s even started filming. The former heads of Miramax Studios, Bob and Harvey Weinstein, have filed a lawsuit with the aim of getting the production put on hold. Miramax distributed the original movie, but the Weinsteins say that they hold the rights for any future movies.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.