“Γαρίδες” Νο 9;!

Προτίμησα να ξεκινήσω το κείμενο με μία χαρακτηριστική εικόνα της ταινίας που είδα πρόσφατα, την οποία φαντάζομαι όλοι γνωρίζετε, του District 9, προς αποφυγή παρεξηγήσεων! Αυτή η ταινία με στιγμάτισε ως γυναίκα και μου έλυσε πολλές απορίες σχετικά με τον άντρα μου ο οποίος δεν τρώει ΓΑΡΙΔΕΣ! Ούτε εγώ θα έτρωγα εάν έβλεπα αυτή την ταινία και μου παρομοίαζαν αυτά τα χαριτωμένα εξωγήινα πλάσματα ως “γαρίδες”, ταπεινή μου άποψη ότι έμοιαζαν περισσότερο με κατσαρίδες-χταπόδια!

Η αλήθεια είναι ότι έκανα μεγάλη προσπάθεια για να δω την ταινία μέχρι το τέλος και να μην θίξω την επιλογή του συντρόφου μου, που με τόσο ενθουσιασμό θέλησε να με μυήσει στον κόσμο του “Τομέα 9” στον οποίο μένουν εξόριστες οι καημένες οι “γαριδούλες” οι οποίες, παρεπιπτόντως, τρελαίνονται για γατοτροφή και υπερσύγχρονα όπλα!; Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι οι εξωγήινοι θα πρέπει να μας μοιάζουν στο πιο άσχημο και πράσινο όπως είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια να πιστεύουμε. Ούτε όμως πιστεύω ότι αυτοί θα “μιλάνε” και εμείς θα καταλαβαίνουμε και τούμπαλιν (αστείρευτη ελληνική γλώσσα)!

Η εξέλιξη της ταινίας αφορά τον γαμπρό του αφεντικού ο οποίος είναι ο κλασσικός δειλός υπαλληλίσκος γραφείου που αναλαμβάνει “εντελώς αξιοκρατικά” την αποστολή να “μετακομίσει” τους φίλους μας τους εξωγήινους. Στην προσπάθειά του αυτή αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα: χώνει την μύτη του εκεί που δεν πρέπει και αρχίζει η μεταμόρφωσή του σε αρθρόποδο.

Το τέλος της ταινίας με βρίσκει εντελώς απροετοίμαστη καθώς θεωρώ ότι παρακολουθώ μία ταινία με φούλ τεστοστερόνη και εντυπωσιακά ξεκοιλιάσματα: ο ήρωάς μας, ολοκληρωμένη καραβίδα πια, κατασκευάζει λουλούδια από τα σκουπίδια (βλ. κονσερβοκούτι γατοτροφής) και τα στέλνει στην γυναίκα του για να την “κρατάει ζεστή”!!!

Τελικά μήπως το μήνυμα της ταινίας ήταν η ανακύκλωση!

Nitsa's thoughts

Θερμή παράκληση: ΜΗΝ υποβάλετε την φίλη σας σε αυτό το βασανιστήριο! Το είδα εγώ για όλες τις υπόλοιπες ανυποψίαστες γυναίκες του πλανήτη! Ευχαριστώ!

 

 

Και μια γυναικεία ματιά στον κόσμο των geeks ... γιατί δεν υπάρχουν μόνο μαύρα πληκτρολόγια!