Το Wii Balance Board ως ιατρικό βοήθημα


Φοιτητές στο Rice University συνδύασαν 5 Wii Balance Boards για να δημιουργήσουν ένα gaming system ειδικά για παιδιά με κινητικά προβλήματα. Το σύστημα συνδυάζεται με την κλασσική λύση διαδρόμου με μπάρες για να δόσει κίνητρο μεγαλύτερης προσπάθειας στα παιδιά που έχουν πρόβλημα στο περπάτημα.

“Κόλπο” για την επιτυχία του project, ένα παιχνίδι που αναπτύχθηκε για να το εκμεταλλεύεται, όπου κάθε επιτυχημένο βήμα οδηγεί στην… εξόντωση των αντιπάλων που παρουσιάζει το παιχνίδι. Έτσι, τα παιδιά όχι μόνο “προσπαθούν για να περπατήσουν”, αλλά και “για να κερδίσουν το παιχνίδι”.

Ody's thoughts

Σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες χρήσεις της τεχνολογίας, αν και μου θυμίζει κάτι που πάντα θεωρούσα γελοίο (άσχετα από το ότι στο 99% των περιπτώσεων πάντα έχει αποτέλσαμα), αυτό που μπροστά από το διάδρομο άσκησης υπάρχει μια οθονούλα που παίζει videoclip, εκπομπές, “σκηνές από τη φύση”, reality shows, whatever. Όποιος το έχει δοκιμάσει (not me, είμαι υπό μόνιμη διάλυση) μου έχει πει πως “ξεχνιέσαι και καταλήγεις να γυμνάζεσαι περισσότερο και πιο ξεκούραστα”.

Source:

By cleverly linking five Wii Balance Boards, a team of Rice University undergraduates has combined the appeal of a video game with the utility of a computerized motion-tracking system that can enhance the progress of patients at Shriners Hospital for Children-Houston.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.