Το επόμενο Half-life θα είναι multiplayer;!

Εντάξει, η είδηση δεν λέει “ακριβώς αυτό”, αλλά δυστυχώς, κατ’ επέκταση, αυτό σημαίνει! Σύμφωνα λοιπόν με μια εφαρμογή για το iPad, το Final Hours of Portal 2, που παρουσιάζει πληροφορίες για το γνωστό First Person Action Puzzle (!) game της Valve, το συγκεκριμένο παιχνίδι της (το Portal 2, ντε!) που μόλις κυκλοφόρησε, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και το τελευταίο “αποκλειστικά single player” παιχνίδι της. Ή, μάλλον, όχι “αποκλειστικά single player”, αλλά “αποκλεισμένα single player”, αφού ο όρος που χρησιμοποιείται είναι:

Quote:

Portal 2 will probably be Valve’s last game with an isolated single-player experience

Αυτό μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα: Το πρώτο είναι και κατά 99% αυτό που προαναφέραμε, πως δηλαδή, το Portal 2 θα είναι το τελευταίο “εντελώς single-player παιχνίδι της”, όπου ο παίκτης θα βρίσκεται στον κόσμο του παιχνιδιού “με τον εαυτό του”, και μόνο. Έτσι, στους επόμενους τίτλους της ή θα παίζει μαζί με άλλους, ή άλλοι μπορεί να εμφανίζονται μέσα στον κόσμο των παιχνιδιών. Π.χ. μπορεί η προσέγγιση να μοιάζει με το δικό της Left 4 Dead που παίζεται αποκλειστικά multiplayer ή, εναλλακτικά, με το παράδειγμα του Demon’s Souls στο PS3, όπου ναι μεν η αίσθηση είναι πως “παίζεις μόνος σου”, μα περιστασιακά στον κόσμο του παιχνιδιού μπορούν να “μπαίνουν” άλλοι παίκτες (αν, βέβαια, βρίσκεσαι online).

Το δεύτερο είναι η… αισιόδοξη προσέγγιση, αλλά μάλλον μόλις ένα απίθανο 1% : με αυτό να εννοείται πως “το multiplayer και το singleplayer τμήμα θα βρίσκονται στο ίδιο πακέτο”, και δεν θα είναι “ανεξάρτητα”, όπως στο παράδειγμα του Half-Life 2 που συνοδευόταν από το “ανεξάρτητο” Half-Life 2: Deathmatch. Δηλαδή, περίπτωση “φραστικής παρεξήγησης” του “τι πραγματικά εννοούσε” και καθαρά θέμα που αφορά το τεχνικό κομμάτι των τίτλων, όχι τη δράση τους (που μας ενδιαφέρει ως “παιχνίδι”). Μάλλον απίθανο να έγινε τέτοια παρεξήγηση, οπότε…

Οπότε, κλάψτε μαζί μου ελεύθερα: το Half-Life 2: Episode 2 ίσως ήταν ο τελευταίος τίτλος με single player δράση που χαρήκαμε, και η Valve αποφάσισε να αναβάλει την κατάληξη της saga εις τον αιώνα τον άπαντα. Εναλλακτικά, ετοιμασθείτε για Half-Life 2: Episode 3 ή Half-Life 3 όπου το όποιο “μυστήριο” του πρωταγωνιστή Gordon Freeman θα εξαερώνεται, αφού από εκεί που δεν φαινόταν-μιλούσε-λαλούσε, τώρα θα βρίσκεται στις πίστες διπλός, τριπλός και παρατετραπλός, αφού, βάσει όσων αφήνει να εννοηθούν η Valve, ο τίτλος θα υποστηρίζει multiplayer.

Μπού-χούυυυ… Ουάαααα….

Source:

Portal 2 features a seriously entertaining single-player experience that only a high-quality developer like Valve could deliver. Sadly, it might be the last of its kind from the company. In a behind-the-scenes feature focusing on the game, Valve evidently states that Portal 2 could be its last game designed purely for solo players.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.