Νέες πληροφορίες για τον… απόγονο του Wii

Οι φήμες για ένα επερχόμενο “Wii 2” ή, μάλλον, απλά “για την επόμενη κονσόλα της Nintendo” δίνουν και παίρνουν – και λέω “για την επόμενη κονσόλα” και όχι “για το Wii 2” διότι όσο προχωράει η υπόθεση… τόσο μικρότερη σχέση φαίνεται να έχει με τον άμεσο πρόγονο του.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που “τσίμπησε” το EDGE Magazine, και “πέτυχα” στο gamrFeed, ναι μεν και η νέα κονσόλα θα έχει δυνατότητες “αναγνώρισης κίνησης” όπως και το πρώτο Wii, αλλά πιθανότατα δεν θα “πλασαριστεί” από τη Nintendo ως ο διάδοχος του – και ένας από τους λόγους είναι, προφανώς, η… καχυποψία των “δυτικών αγορών”, όπου το πρώτο Wii “πέρασε” ως μια “όχι-και-τόσο-σοβαρή-κονσόλα”, που διέθετε “κυρίως-παιχνίδια-για-νεαρές-ηλικίες-και-άσχετους-με-το-hardcore-gaming”. Οι φανατικοί του Wii που με βρίζατε μέχρι τώρα για τις απόψεις μου, άντε να τα βρείτε με… τη Nintendo που, από ό,τι φαίνεται, τις… συμμερίζεται!

Έτσι, για να μην “διώξει τους Δυτικούς”, το πιθανότερο είναι πως η νέα κονσόλα της δεν θα λέγεται καν Wii. Όσον αφορά, όμως, στην αναγνώριση κίνησης, όχι μόνο “θα την έχει”, αλλά λένε πως “θα είναι και καλύτερη από του Move”. Λέτε; Το δε ψευδώνυμο της υπό ανάπτυξης κονσόλας είναι, λένε, “Project Cafe”. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, ως φανατικό της… καφείνης!

Σύμφωνα πάντα με το EDGE, αρκετοί 3rd party developers (aka: “ανεξάρτητοι δημιουργοί παιχνιδιών”, “που δεν ανοίκουν στην `οικογένεια` της Nintendo”) έχουν στα χέρια τους developer kits για τη νέα κονσόλα εδώ και μήνες.

Info

Developer Kit: “μηχανάκια” μαζί με το κατάλληλο λογισμικό (ή, σε κάποιες περιπτώσεις, “σκέτο λογισμικό”) που επιτρέπουν την ανάπτυξη τίτλου για ένα συγκεκριμένο “κομμάτι hardware”. Π.χ. ένα devkit (το Developer Kit εν συντομία) του Wii επιτρέπει, για μαντέψτε, “την ανάπτυξη τίτλων για το Wii”. Για δες!

Και μιας και λέμε για τα χειριστήρια, το δε IGN ισχυρίζεται πως θα διαθέτουν ενσωματωμένη οθόνη και, αντίθετα με τη λογική του Wii όπου “έμοιαζαν με τηλεκοντρόλ” (ηθελημένα, “για να μην τρομάζουν όποιον δεν έχει πιάσει ποτέ του joypad” – ενώ το 99,9% των ανθρώπων έχει πιάσει τηλεκοντρόλ έστω… μια φορά στη ζωή του), αυτό όχι μόνο θα μοιάζει περισσότερο με ένα “παραδοσιακό” χειριστήριο, αλλά θα διαθέτει και ενσωματωμένη οθόνη αφής και κάμερα. Επιπλέον, τα παιχνίδια της κονσόλας θα μπορούν να “στρημαριστούν” (εκ του streaming, “να μεταφέρεται το video και ο ήχος σε πραγματικό χρόνο”) απευθείας στο χειριστήριο, αντί της οθόνης της τηλεόρασης, καθιστώντας… παρελθόν το “διάλειμα για τουαλέτα”, αφού θα μπορεί κανείς να πάρει εκεί μαζί του το χειριστήριο και να συνεχίσει να παίζει. Εγώ, μετά, ΔΕΝ παίζω διπλό μαζί σου Μπάμπη, οκ;

Βέβαια, τα πάντα για την ώρα παραμένουν φήμες, αλλά… Ποτέ δεν ξέρεις! Μάλλον θα μάθουμε στην επερχόμενη E3, κάπου μέσα στον Ιούνιο, ενώ οι φήμες λένε πως η ίδια η κονσόλα θα κυκλοφορήσει το 2012. Έτσι, για να προλάβουμε να παίξουμε άλλο ένα Zelda πριν την ολική καταστροφή του κόσμου!

Source:

Sources have confirmed to EDGE Magazine that third-party studios including those of Electronic Arts, Activision and Ubisoft have had development kits of the Wii successor for months.

Source:

The Internet was set ablaze this week when the first wave of reports regarding Nintendo’s next-generation console, the Wii 2, hit the web. First reported by Game Informer, and later confirmed by IGN’s own sources, the console, which has been code named Project Cafe, will match or surpass the processing power of the Xbox 360 or PlayStation 3 and support a new controller that combines a traditional dual-analog design with an integrated touchscreen display.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.