Η Sony βλέπει MMO στο NGP

Ήδη έχω στην τσέπη το NGP – ή, τουλάχιστον… θα ήθελα, και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου πως ισχύει κάτι τέτοιο. Το πρώτο PSP εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα μου gadgets, και το πρώτο που θεωρώ πως πραγματοποίησε απόλυτα την υπόσχεση “παιχνίδια, ταινίες, μουσική και βιβλία στο τσεπάκι μας”. Ποτέ, όμως, δεν θα έλεγα πως “κάνει για MMOs”. Ο John Smedley της Sony Online Entertainment το είπε – και… κάνει πως το πιστεύει!

Quote:

”Η Sony ανακοίνωσε το NGP, και αν αυτό δεν είναι το τέλειο μηχάνημα για MMOs, τότε δεν ξέρω ποιό είναι”

…εμ… εργκ… Το PC, ίσως; Το PC, κύριε Smedley; Σε κάθε του μορφή; Πιο “ταιριαστό” είναι ένα… netbook στα MMOs από ό,τι το NGP! Ο λόγος, κατά την ταπεινή μου άποψη, πως:

  • Έχεις “πλήρες πληκτρολόγιο” – και κομμάτι της γοητείας των MMOs είναι η επικοινωνία με τους άλλους παίκτες. Που να κοπανιέται κανείς, τα virtual, touch, gesture-ή-οτιδήποτε-άλλο keyboards απλά “δε λένε” για πληκτρολόγηση, και δεν συγκρίνονται με-την-καμία με τα “κανονικά”.
  • Ξέρεις “πότε έχεις και πότε δεν έχεις” πρόσβαση στο Internet. Το NGP θα υποστηρίζει και WiFi αλλά και 3G, ώστε “να έχει πρόσβαση παντού”. Καλή τύχη, όμως, στο να παίξεις παιχνίδι με χαμηλό lag στα… εγχώρια δίκτυα 3G. Μόλις πριν 2 εβδομάδες κυκλοφορούσα σαν τον τρελό στη Ραφήνα, με το κινητό στο χέρι, τεντωμένο, για να δω “πού έχει σήμα”.
  • Αγαπητή Sony, δεν αρχίζεις, καλύτερα, να… καταπίνεις αγκίστρια, να πυροβολείς τον εαυτό σου στο πόδι κ.λπ.; Διότι το “φορητή κονσόλα” είναι συνώνυμο του “γρήγορο-gameplay-στα-γρήγορα”, που ήταν και το βασικό σημείο στο οποίο υστερούσε το PSP (“όχι, όχι, πρώτα θα `μπουτάρει`, μετά `θα διαλέξεις το παιχνίδι`, μετά θα δεις τουλάχιστον 4 σήματα εταιρειών που το έφτιαξαν, μετά θα διαλέξεις save, μενού, μπλα-μπλα-μπλα”)… Τα MMOs ΔΕΝ, το επαναλαμβάνω, ΔΕΝ είναι “γρηγορο-gameplay-στα-γρήγορα”. Απλά, σκεφθείτε τη φράση “Ω, φτάνω στη στάση μου σε 3 λεπτά. Καιρός για ένα… raid”! Does-not-compute! Εκτός αν είναι κανείς “από αυτούς”, που θεωρούν πως το iPad είναι… ιδανικό για επεξεργασία κειμένου σε σχέση με το PC τους.

Αν η Sony ποντάρει στα… MMOs για την επιτυχία του NGP, μπορεί κάλιστα και η Apple να αρχίσει να διαφημίζει τα… text adventures ως “την killer-app του iPhone 5”. Είμαι σίγουρος πως θα πουλήσει!

Ody's thoughts

Το τραγικό είναι πως, αν το διαφήμιζε, ΟΝΤΩΣ θα πουλούσε… “Το iPhone επαναπροσδιορίζει το interactive storytelling”… “Ο Stephen King στο τσεπάκι σου”… Α, ρε Apple…

Source:

”With the console, we’re selling to an audience that already has the PS3 obviously – and by the way not the just the PS3, but in the future I can see other devices. Sony’s announced the NGP, and if that isn’t a perfect machine for doing MMOs on, then I don’t know what is.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.