Άντρας ή γυναίκα; 25×25 pixels φανερώνουν τη διαφορά.

Ομάδα ερευνητών στο Computational Intelligence Group, στο Universidad Politécnica de Madrid, δημιούργησαν ένα σύστημα που αναλύει ένα σήμα video σε πραγματικό χρόνο και υπολογίζει αν το υποκείμενο που παρουσιάζεται σε αυτό είναι άντρας ή γυναίκα.

“Βάση” για το σύστημα, μια κάμερα τις οποίας το σήμα αναγνωρίζεται και “κόβεται” ώστε να παρουσιάζεται μόνο το πρόσωπο του υποκειμένου, σε ανάλυση μόλις 25×25 pixels. Και αυτά είναι αρκετά για να κριθεί αν το υποκείμενο είναι άντρας ή γυναίκα!

Η ομάδα συνεχίζει την εργασία της με στόχο να επεκτείνει τη χρησιμότητα των αλγόριθμων που χρησιμοποιεί, ώστε το σύστημα τους να μπορεί να αναγνωρίζει και εκφράσεις του προσώπου των υποκειμένων – θυμό, χαρά, λύπη κ.λπ.

Και μετά σου λέει “η κάμερα του Kinect έχει χαμηλή ανάλυση”… Πφφ… Μια χαρά είναι!

Source:

A camera that uses AI to work out what gender the user is could have all sorts of applications in marketing, market research or just tailoring an interaction to take account of gender.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.