Τα -άκρως ενδιαφέροντα- επόμενα projects του David Fincher

Ο David Fincher μας έχει αποδείξει πως “ξέρει τη δουλειά του” (ω, πώς το κάνω να ακούγεται τόσο τραγικά απλό), έχοντας σκηνοθετήσει ουκ ολίγα κινηματογραφικά διαμάντια – με πιο πρόσφατο το The Social Network, γνωστότερο ανάμεσα μας ως “η ταινία του Facebook”. Τα επόμενα σχεδιάκια του, όμως, μάλλον είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα για εμάς. Ω, ναι, και όμως..!

Πρώτα από όλα, ξεκινά τα remake τις τριλογίας Millenium στην Αγγλική – το σιχαίνομαι όταν κάνουν remake μια καθ’ όλα εξαιρετική-αλλά-μη-Αγγλική ταινία, αλλά όταν ο Fincher “είναι στο τιμόνι”, πάντα υπάρχουν ελπίδες να “ξεφύγει από το αρχικό υλικό” και να μας δώσει κάτι διαφορετικό αλλά εξίσσου καλό. Η πρώτη -και γνωστότερη στη χώρα μας- ταινία της τριλογίας είχε αποδοθεί ως “Το κορίτσι με το τατουάζ”, ενώ αρκετή επιτυχία γνώρισε και το sequel, “Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά” (αν θυμάμαι καλά την εγχώρια απόδοση του τίτλου της).

Μετά το πρώτο εξ’ αυτών, δεν θα συνεχίσει στο δεύτερο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα “θα κάνει διάλειμα” από το film noir στρέφοντας την προσοχή του στην “κλασσική φαντασία” και τον πολυαγαπημένο οραματιστή Ιούλιο Βέρν, με μια νέα κινηματογραφική μεταφορά του “20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα”.

Και παράλληλα με αυτά, σκέφτεται να κάνει ένα remake του “The Reincarnation of Peter Proud”, μια κλασσική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1975, στην οποία ένας καθηγητής, ο Peter Proud του τίτλου, αρχίζει να βλέπει πολύ ρεαλιστικούς εφιάλτες που έχουν ως θέμα μια δολοφονία/ατύχημα σε μια λίμνη. Όσο γίνονται πιο έντονοι, και προσπαθεί να τους αντιμετωπίσει, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως εξελίσσονται σε πραγματικά σημεία που ο ίδιος δεν είχε ποτέ του επισκεφτεί ή δει, πως μοιάζουν με κομμάτια της πραγματικότητας κάποιου άλλου. Πώς μπορεί και βλέπει τι ζει -ή είχε ζήσει- κάποιος άλλο; Ο τίτλος μάλλον… προδίδει το “clue” της υπόθεσης, αλλά η ταινία έχει όντως ενδιαφέρον – και στα χεράκια του Fincher, μπορεί να μετατραπεί σε κινηματογραφικό must-see.

Και ο Fincher έχει, βέβαια, πάντα και το όνειρο της κινηματογραφικής μεταφοράς του Rendezvous with Rama, του εκπληκτικού βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Arthur C. Clarke, με… δεδομένο πρωταγωνιστή τον Morgan Freeman, που όμως δεν σκοπεύει να ξεκινήσει να γυρίζει ποτέ αν δεν είναι 200% σίγουρος πως “θα αποδοθεί τέλεια” ως ταινία, με σοβαρό σενάριο που “θα αξίζει” τόσο τη συμμετοχή του “μεγάλου” Freeman όσο και το όνομα του Arthur C. Clarke, και δεν θα… σοδομίζει το αρχικό σενάριο, όπως π.χ. έχει γίνει με ούκ ολίγες μεταφορές έργων του Philip K. Dick.

Α, ρε Fincher… Αν δεν είχαμε και εσένα, να σέβεσαι τις sci-fi ορέξεις μας, ποιόν θα είχαμε; Ε; Ποιόν;

(Όχι, ΟΧΙ τον Uwe Boll… OXΙ!!! ΑΑΑαργκ!)

Source:

At the moment, David Fincher is busy at work on The Girl With a Dragon Tattoo, and beyond that has two more, potential Millenium/Girl With… pictures to get done. Somewhere along the line, though, I’m sure there’s a good chance that he’ll take a break from the Swedish noir and apply himself to something different.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.