Η Wikileaks εναντίων του εγκληματικού «Συστήματος»

…και με τον όρο «Σύστημα» αναφερόμαστε σε όλο το συρφετό των πολιτικών, media και φανατικών στην Αμερική, που έχει φτάσει στο σημείο να ζητά ξεδιάντροπα τη… δολοφονία (!!!) του εκπροσώπου της Wikileaks, Julien Assange!

Πριν δούμε το ίδιο το θέμα μας, θα πρέπει να κάνουμε ένα μικρό flashback για να είναι κατανοητό πόσο μα πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση «εις τας Αμερικάς».

Ίσως θυμάστε την Sarah Palin, την εκπληκτική εκείνη εκπρόσωπο της «Δεξιάς» στην Αμερική (των «Συντηρητικών», πως λέμε «Conservatives») που έχει αποδείξει πολλάκις πόσο «βλάχα» (με τη λογική του Αμερικάνου Αμόρφωτου Γελαδάρη «Hillbilly») είναι. Η τύπισσα είχε πολιτικές βλέψεις και έφτασε στο «κιχ» από το να εκλεγεί ως επίσημος πολιτικός εκπρόσωπος σημαντικού κομματιού του Αμερικάνικου πληθυσμού, τη στιγμή που δεν ήξερε τα ίδια τα σύνορα της χώρας της. Η ίδια «θεά», λοιπόν, είναι ίσως η γνωστότερη από όσους έχουν αναφέρει, καταχαρούμενοι και δημοσίως, πως «Ο Julien Assange πρέπει να πεθάνει» – όπου «Julien Assange» ο επίσημος εκπρόσωπος της Wikileaks, του γνωστού site που έχει προβεί σε ουκ ολίγες αποκαλύψεις «ευαίσθητου περιεχόμενου» και πάσης φύσεως σκανδάλων.

Το τραγικό, όμως, δεν είναι πως αυτή η αχαρακτήριστη «κυρία», που θέλει να «το παίζει πολιτικός», έκανε μια τέτοια δήλωση. Τσού – και αυτό δεν θα μας ενδιέφερε, άλλωστε. Το θέμα είναι πως, πρόσφατα έλαβε χώρα άλλο ένα «από εκείνα τα συμβάντα» που βλέπουμε στις ειδήσεις και κοπανάμε το κεφάλι μας στον τοίχο για το πόσο μα πόσο υπανάπτυκτοι καταφέρνουν να δείχνουν περιστασιακά οι Αμερικάνοι και το πόσο μα πόσο ηλίθιο είναι να επιτρέπεται στον κάθε «γκάου» εκεί να οπλοφορεί.

Φάτε τους

Πρόσφατα ένα «ψυχιό» στην Αριζόνα αποφάσισε να ξεκάνει την πολιτικό της εκεί Αριστεράς, Gabriell Giffords. Στην προσπάθεια του, σκότωσε έξι άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένα κοριτσάκι έξι ετών. Και η «κυρία» Palin είχε, λίγο νωρίτερα, κυκλοφορήσει –ως κομμάτι της πολιτικής καμπάνιας της- έναν χάρτη με τις πολιτικές περιφέρειες όπου «κυριαρχούσαν» αντίπαλοι της. Και καθεμιά είχε επάνω της ένα στόχο. Κάπως σαν τα στόχαστρα των όπλων, ένα πράμα. Ορίστε, αγαπητή Sarah: ένας από τους 20 στόχους είχε θύματα. Έξι. Το ένα ανήλικο.

Θεώρησα πως ήταν αναγκαίο να αναφέρω όλα τα παραπάνω για να καταλάβετε γιατί η Wikileaks δημιούργησε ένα νέο site, το People OK with murdering Assange (http://www.peopleokwithmurderingassange.com/), ποια είναι η λογική και ο στόχος του, αλλά και γιατί αναφέρει όσα αναφέρει σε αυτό, σε δηλώσεις της στο Twitter κ.λπ. Η «κυρία» Sarah Palin, όπως και αρκετοί άλλοι ομοϊδεάτες πολιτικοί και δημοσιογράφοι, έχουν αρχίσει να «κράζουν» τον Julian Assange κατόπιν των «διαρροών» από τη Wikileaks. Τόσο η Wikileaks όσο και αυτός, ο «επίσημος εκπρόσωπος της», θεωρούνται «απειλή για το κατεστημένο» – αφού, για δες, είναι υπερασπιστές της «ελευθερίας λόγου», και κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε, δεν είναι σωστό, right; Και πολλοί εξ’ αυτών όχι μόνο τον «κράζουν» αλλά, όπως και η ίδια η Palin, αναφέρουν άμεσα ή έμμεσα πως ο κόσμος θα ήταν πολύ-πολύ καλύτερος αν κάποιος τον ξεκοίλιαζε.

Δεν είναι ένας και δυο

Καθώς βλέπω το site, στο οποίο παρουσιάζεται ένα διαφορετικό όνομα και σχόλιο κάθε φορά που κάνεις refresh, διαβάζω μια ατάκα του σχολιαστή της FOX News, Eric Bolling: «(Ο Assange) θα έπρεπε να βρίσκεται κάτω από το έδαφος. Έξι πόδια κάτω από το έδαφος…» …(εννοεί «θαμμένος». «Νεκρός»)… «Θα έπρεπε να τον χώσουν στη φυλακή ή, ακόμη χειρότερα, να τον κρεμάσουν σε μια δημόσια πλατεία» (αποδίδω το «forum» ως «πλατεία»).

Sarah Palin: «Θα έπρεπε να έχουμε στο στόχαστρο τον Julian Assange, σαν τους Ταλιμπάν»

Bob Beckel (σχολιαστής Fox News): «Ένας νεκρός δεν μπορεί να `διαρρέει` πράματα. Ο τυπάς είναι προδότης, είναι αντάρτης και έχει παραβεί κάθε νόμο των Ηνωμένων Πολιτειών. Και αφού δεν είμαι υπέρ της θανατικής ποινής, έτσι… Έτσι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το κάνει κανείς: πυροβολήστε τον παράνομα τον πούστη» (Σημ.: συγνώμη για την έκφραση, είναι προσπάθεια ρεαλιστικής απόδοσης του «son of a bitch» στη «δική μας» καθομιλουμένη).

…και πολλά, πολλά άλλα.

Ε, και;

Γιατί τα γράφω όλα αυτά, σε ένα site σαν το unregistered; Διότι, απλά, νιώθω να θίγομαι με τα παραπάνω ως «πολίτης του Internet». Βρισκόμαστε πια σε ένα σημείο όπου δεν είμαστε, απλά, «κάτοικοι Ελλάδας», «κάτοικοι Αμερικής» ή, γενικά, κάποιας συγκεκριμένης περιοχής. Από τη στιγμή που όλοι χρησιμοποιούμε το Internet, είμαστε εν μέρει «κάτοικοι» αυτής της παγκόσμιας, δικτυωμένης μα ανυπόστατης «χώρας». Σκεφθείτε το με το εξής παράδειγμα: ΟΚ, η Google είναι μια Αμερικάνικη εταιρεία. Όπως και η Microsoft. Θεωρητικά, δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν – τι σχέση έχουμε εμείς με την Αμερική και «τις εταιρείες της»; Αν, όμως, ξαφνικά σταματούσαν να διαθέτουν τις υπηρεσίες τους «εκτός Αμερικής», δεν θα επηρεαζόμασταν;

Ο ίδιος ο Julien Assange ΔΕΝ είναι «κάτοικος Αμερικής» – αυτό, μάλιστα, ήταν και το… άλλοθι για άλλη μια ατάκα στο ύφος των παραπάνω, «σε στυλ φάτε τον, δεν μας νοιάζει, αφού δεν είναι Αμερικάνος δεν έχει και τα ίδια δικαιώματα με εμάς». Έχει, όμως, βρεθεί στο στόχαστρο της πιο ισχυρής κυβέρνησης του πλανήτη, με «άκρες» σε κάθε σημείο του κόσμου και τη δύναμη να έχει τους δικούς μας πολιτικούς «σήκω-κάτσε». Και γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι είναι ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ο «μπροστάρης», ενός site που αναλαμβάνει να «διαρρέει» έγγραφα, από μυστικά manuals της Apple μέχρι, για δες, έγγραφα από τον Πόλεμο του Ιράκ. Έγγραφα στα οποία, και εδώ είναι το αστείο, φαίνονται εγκλήματα από πλευράς της Αμερικάνικης Κυβέρνησης και του Αμερικάνικου Στρατού. Εγκλήματα που, φυσικά, δεν είναι χαρούμενοι που βγήκαν στο φως της ημέρας. Έτσι, η λύση ποια είναι; Σε έναν ιδανικό κόσμο, όπου θα επικρατούσε η… λογική, θα ήταν, φυσικά, το «να σταματήσουν να κάνουν εγκλήματα». Το «να ζητήσουν συγχώρεση από τα θύματα», ή κι’ εγώ-δεν-ξέρω-τι.

Στον κόσμο που ζούμε, όμως, είναι ευκολότερο όλοι να αρχίσουν να ζητούν τη δολοφονία αυτού που τους «ξεμπρόστιασε», που μπορεί να τους «ξεβολέψει». Ο ιδεαλιστής γίνεται ο «κακός», αντιτίθεται στους χαραμοφάηδες, τους αμόρφωτους βλάχους, τους άθλιους που δεν δίνουν δεκαράκι για το συνάνθρωπο τους. Και ακριβώς όπως «δεν είναι πολίτης της Αμερικής» ο κ. Assange, έτσι «δεν είμαστε και εμείς». Άρα, δεν θα έπρεπε να σκοτιζόμαστε. Σωστά;

Έλα που για κάποιο λόγο «σκοτίζομαι»…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.