Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το HDR

To γνωστό portal ψηφιακής φωτογραφίας DPReview εγκαινιάζει μια νέα σειρά άρθρων για την τεχνική φωτογαφίας HDR, ξεκινώντας, στο πρώτο μέρος από τα απολύτως βασικά και θεωρητικά ζητήματα. Η φωτογραφική τεχνική HDR (High Dynamic Range – Υψηλό Δυναμικό Εύρος), συνδυάζει δύο, τρία, ή και περισσότερα καρέ του ίδιου θέματος, αλλά με διαφορετικές τιμές έκθεσης, για να οδηγήσει σε μια τελική φωτογραφία, η οποία έχει τονισμένες και τις φωτεινές (highlights) και τις σκοτεινές (shadows) περιοχές. Ανάλογα με την ένταση του εφέ, η φωτογραφία μπορεί να έχει πραγματικά πολύ περίεργη αίσθηση.
Υπενθυμίζουμε ότι η τεχνική HDR έχει ενσωματωθεί, έστω και με αυτοματοποιημένο και περιορισμένο τρόπο, στο iPhone 4, στο οποίο χρησιμοποιείται περισσότερο για να εμφανίσει σωστά σκηνές, οι οποίες υπό συνθήκες μονής έκθεσης, θα έβγαιναν υποφωτισμένες.

Source:

Today we’re publishing the first in a series of articles by Uwe Steinmueller of Digital Outback Photo on the art of HDR photography. The first chapter (of what will eventually become Uwe’s next E-book) covers the basics of dynamic range and the basics of High Dynamic Range photography.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.