Το NGP θα είναι συμβατό με το PSP. Σχεδόν.

Αντιπρόσωπος της Sony που μίλησε στο Ιαπωνικό τεχνολογικό site Gigazine ανέφερε πως η επόμενη φορητή κονσόλα της Sony (την οποία, μπερδεγουέη, θέλω-εδώ-και-ΤΩΡΑ) θα είναι συμβατή με το PSP. Αυτό, όμως, θα ισχύει… υπό προϋποθέσεις.

Όπως είναι λογικό, αφού -για πολλούς και διάφορους λόγους*- το NGP δεν θα διαθέτει θύρα UMD, δεν θα μπορεί και να “φορτώνει” τα δισκάκια του PSP. Άρα, παιχνίδια-του-PSP-γιόκ. Αααν θυμάστε, όμως, το PSPgo, η προσπάθεια “εκσυγχρονισμού” του PSP και μετάβασης του σε “δικτυωμένη λογική”, επίσης δεν δεχόταν δισκάκια UDM, και βασιζόταν σε downloads για τους τίτλους του. Αυτοί ακριβώς οι τίτλοι θα είναι και οι “συμβατοί-με-το-NGP”. Με άλλα λόγια, το NGP θα μπορεί να παίζει “κατεβασμένους τίτλους του PSP”, που είχαν διατεθεί και σε ψηφιακή μορφή, και όχι μόνο σε δισκάκια.

Η όλη συμβατότητα δεν θα γίνεται μέσω hardware, αλλά με software εξομοιωτή (ναι, το NGP είναι αρκετά δυνατό για να εξομοιώσει το πρώτο PSP), κάτι που βέβαια μπορεί να οδηγεί και σε πρόσθετα προβλήματα (ασυμβατότητες με τίτλους που θα ξεκινούν από μικροπροβληματάκια στα γραφικά τους μέχρι ολική ανικανότητα εκτέλεσης τους – αυτά τα λέμε εμείς από την εμπειρία μας στο χώρο, ουχί η Sony).

Η Sony, σύμφωνα με το Gigazine, σκοπεύει να ξανακυκλοφορήσει κάποιους τίτλους του PSP για το NGP, ενώ συνεργάζεται και με εταιρείες κατασκευής κλασσικών τίτλων για την αγαπημένη φορητή κονσόλα της, σε μια προσπάθεια “να τα βρουν” ώστε να ξανακυκλοφορήσουν και σε ψηφιακή μορφή -και, άρα, “συμβατή με το NGP”- τίτλοι που είχαν διατεθεί μόνο σε μορφή UMD.

Source:

Backwards compatibility with legacy game formats isn’t the sort of make-or-break feature that determines the fate of a new hardware system, but it does score major bonus points with the manufacturer’s fan base when it does work — and elicits plenty of groans when it doesn’t. When it comes to Sony’s next (generation) portable the answer to “will it play my UMD games” is clearly “no” — not even the PSP Go supports the original hardware’s disc format — but UMD owners are still hoping the company will do something about it.

Info

*Γιατί “δεν θα έχει UMD το NGP”; Διότι ο μηχανισμός ανάγνωσης των… εμ… “δισκακίων” UMD οδηγούσε σε αυξημένη κατανάλωση ρεύματος και πρόσθετο βάρος στην κονσόλα, “έκλεβε” από το διαθέσιμο χώρο της (που στο NGP έχει αφιερωθεί σε όοολα τα χαρακτηριστικά του που αναρωτιώμαστε “πώς-τα-στρίμωξαν-εκεί-μέσα-οι-άτιμοι”), ενώ είχε και ένα πρόσθετο χρηστικό προβληματάκι: που να κουβαλάς 30 UMDs στην παραλία..! Έτσι, το NGP θα έχει ένα δικό του format καρτών μνήμης. Και αν κανείς αναρωτηθεί “και γιατί όχι τις ήδη υπάρχουσες Memory Stick Pro Duo”, που υποστήριζε και το PSP… Ελάτε βρε, μην κάνετε τους χαζούς: κάπου θα πρέπει να “χωθεί” και κάποια προστασία. Τι, έτσι, “ξαμολυμένα” και… έτοιμα για αντιγραφή θα τα διέθεταν τα παιχνίδια για την κονσόλα; :-)

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.