Το πρώτο Custom Firmware με υποστήριξη “εγκατάστασης λογισμικού” από τον KaKaRoTo

Μπορεί η ομάδα των Rebug να ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε ένα “custom firmware”, αλλά εκείνο απευθυνόταν περισσότερο “σε όσους θέλουν να φτιάξουν δικό τους λογισμικό για το PS3”, μετατρέποντας τα jPS3s σε “debug” εκδοχές της κονσόλας. Τώρα, μετά το… χάος των πρόσφατων εξελίξεων στη σκηνή του PS3, ο γνωστός KaKaRoTo κυκλοφόρησε ένα δικό του Custom Firmware που κάνει ό,τι ακριβώς και το κανονικό, “επίσημο” firmware του PS3. Μοναδική διαφορά, πως εμπεριέχει τη… γνωστή πια επιλλογή “Install Package Files” από default, χωρίς να χρειάζεται διαδικασία jailbraking με κάποιο dongle (“φλασάκι USB”). Με άλλα λόγια, θεωρητικά, από τη στιγμή που ένα PS3 θα “φλασαριστεί” με αυτό, θα μπορεί να τρέχει homebrew και “ανεπίσημες εφαρμογές” δίχως να χρειάζεται “φλασάκι”, δίχως να χρειάζεται ο συνδυασμός Power+Eject. Πώς θα λέγαμε… “σπασμένο από μαμάς”. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.

Πρακτικά, ο KaKaRoTo είναι -όπως και εμείς- εναντίων της πειρατείας, και έτσι δεν έχει ενσωματώσει δυνατότητες παράκαμψης των όποιων “προστασιών”, ούτε διαθέτει ελεύθερα το firmware του. Ο ίδιος παρέχει τα εργαλεία με τα οποία μπορεί κανείς να μετατρέψει οποιοδήποτε “κανονικό” firmware σε “custom” (όπου, για την ώρα, “custom” = “με την προαναφερθείσα επιλογή Install Package Files”), και ήδη “κυκλοφορούν” σε διάφορα σημεία του Internet έτοιμες, “πακεταρισμένες” εκδοχές που μπορεί κανείς να δοκιμάσει στο δικό του PS3. Επιπλέον, όμως, όντας λειτουργώντας ως “κανονικό firmware”, δεν μπορεί ακόμη να φορτώνει “ανεπίσημα” homebrew, αλλά ΘΑ μπορεί να τρέχει όσα έχουν “πακεταριστεί ως επίσημες εφαρμογές της Sony” (με τα κλειδιά και τις μεθόδους που κυκλοφόρησαν πρόσφατα). Με άλλα λόγια, στο κοντινό μέλλον ΘΑ μπορεί να τρέχει “ανεπίσημο λογισμικό”, αλλά για την ώρα κάνει “ό,τι και ένα original PS3”.

Έτσι, όποιος προτιμά τα homebrew από τα επίσημα δισκάκια με τα αγαπημένα του παιχνίδια, καλό θα είναι να περιμένει μέχρι να “πακεταριστούν” κάποιες homebrew εφαρμογές και παιχνίδια πριν μεταπηδήσει σε αυτό, αφού, για την ώρα, είναι χρήσιμο “μόνο για να παίζεις τα original δισκάκια σου”.

Source:

Thanks to the tools made by the fail0verflow team (and thanks to sven in particular for his work on the pkg/unpkg tools), the first “Custom Firmware” is now available for the PS3!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.